Criză de recenzori în judeţul Satu Mare. Unii şi-au terminat sectoarele, alţii sunt mai leneşi


Prefectul Radu Roca a convocat joi o şedinţă cu membrii Comisiei judeţene de recensământ în care a cerut intensificarea eforturilor autorităţilor administraţiei publice locale şi colaborarea cu Direcţia Judeţeană de Statistică Satu Mare în vederea creşterii numărului de persoane recenzate la nivelul judeţului.

“Am trimis o adresă către primăriile din judeţ să facă un efort pentru a contribui la finalizarea cu succes, la nivelul judeţului Satu Mare, a procesului privind recensământul populaţiei şi locuinţelor. Etapa a 3-a a început destul de greu la nivelul judeţului şi le cer chiar şi primarilor o implicare totală ”, a afirmat prefectul Radu Roca , în cadrul întâlnirii de lucru care a avut loc la sala mică de şedinţe a Instituţiei Prefectului judeţul Satu Mare.

Totodată, prefectul Radu Roca a subliniat importanţa deosebită a validării recensământului populaţiei şi locuinţelor, ţinând cont de efectele benefice majore ale acestuia în viitor, cu implicaţii în distribuirea corectă şi eficientă a fondurilor bugetare, în elaborarea de proiecte relevante, în asigurarea reprezentativităţii comunităţilor şi implementarea de politici publice utile.

Directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Statistică Satu Mare, Cătălin Ghiran a amintit că la nivel de judeţ sunt 308 recenzori iar probleme ar fi doar la nivelul municipiului Satu Mare unde lipsesc 14 recenzori, la Carei unde lipsesc 2 recenzori şi la Lazuri unde ar mai fi nevoie de un recenzor.

”Recenzorii ies greu în teren deşi încercăm să comunicăm cu ei în fiecare zi şi să le explicăm că nu e bine să lase totul pe ultimele zile pentru că nu mai avem posibilitatea de a prelungi recenzarea după 17 iulie. Dacă va fi cazul vom solicita schimbarea unor recenzori dacă observăm că aceştia nu-şi fac la timp munca”, a atenţionat Cătălin Ghiran, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Statistică.

La data de 21 iunie avem la nivel de judeţ un procent de 61,3% persoane recenzate.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517