Cristina Ţopescu a fost găsită moartă în casă după aproape trei săptămâni | Informaţia Zilei

Cristina Ţopescu a fost găsită moartă în casă după aproape trei săptămâni

Scris de Vasile Andreica, 14 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Jurnalista Cristina Ţopescu, fiica renumitului comentator TV Cristian Ţopescu, a murit. Şocul veştii a emoţionat întreaga ţară, mai ales prin circumstanţele decesului cunoscutei prezentatoare şi realizatoare de televiziune.

Informaţia a fost confirmată, duminică seara, de managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu.

A fost găsită în locuinţă

„A fost găsită decedată în locuinţă. Apelul s-a făcut la ora 21:39 de către Poliţie, într-o acţiune de cooperare cu noi. Poliţia ne solicita pentru o doamnă, în jur de 50 de ani, găsită decedată în locuinţă, să confirmăm decesul. Decesul se pare că s-a produs în urmă cu mai multe zile”, a precizat Alis Grasu.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a precizat că, în cursul serii de duminică, a fost sesizat de o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni.

„În urma sesizării, poliţiştii oraşului Otopeni au intrat în imobilul respectiv, unde au găsit o persoană decedată care nu prezintă urme vizibile de violenţă. Urmează să se efectueze în cauză expertiza medico-legală”, informează IPJ Ilfov.

Colectivul Ministerului Sănătăţii regretă dispariţia prematură a jurnalistei Cristina Ţopescu, care de puţin timp se alăturase echipei de comunicare.

O carieră importantă, un om discret

Cristina Ţopescu, născută pe 4 iulie 1960, la Oradea, a urmat cursurile Facultăţii de Limbi Străine de la Universitatea din Bucureşti, secţia engleză-italiană. A început să scrie la revista Cinema, iar în 1991 s-a alăturat redacţiei TVR. A lucrat mulţi ani apoi pentru Prima TV ca prezentator de ştiri, după care la Antena 3.

Cristina Ţopescu a realizat numeroase interviuri şi corespondenţe, iar în 2017 s-a retras din presă, pentru o activitate politică. La finalul anului trecut, Cristina Ţopescu a fost numită consilier al ministrului Sănătăţii.

Foarte mulţi dintre cei care au cunoscut-o spun că sunt şocaţi de faptul că a murit singură, în casă, fără ca vreun prieten sau membru al familiei să ştie ce i s-a întâmplat.

Marius Chircă, reprezentant al Asociaţiei Kola Kariola, spunea: “24, 26 decembrie e ultima mişcare, suntem în 13 şi văd la TV prietenii apropiaţi care plâng. Trei săptămâni nu văd că nu exişti?” Mulţi dintre prietenii Cristinei au crezut că ea nu răspunde la telefon pentru că e plecată într-o excursie în străinătate, cum avea obiceiul.

Ultimul semn de viaţă, în a doua zi de Crăciun

În seara celei de-a doua zile de Crăciun, Cristina Ţopescu a postat pe Facebook un îndemn al Papei Francisc, care îi sfătuia pe oameni să fie buni cu animalele. Este ultimul text public scris de Cristina Ţopescu, cunoscuta prezentatoare TV găsită fără suflare în locuinţa ei din Otopeni. ”Încă un motiv să-l iubesc pe omul ăsta simplu, firesc, calin, vesel, minunat”, nota ea ea.

Cristina Ţopescu era o apărătoare activă a animalelor. A fost implicată în numeroase campanii de salvare a animalelor fără stăpân, a participat la mitinguri, a realizat emisiuni TV şi a adoptat câini de pe stradă. De altfel, în casa Cristinei au fost găsite şi patru animale de companie care, potrivit primelor informaţii, au fost salvate. Un singur câine, care se afla sub tratament, era mai slăbit şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. ”Au avut cu siguranţă apă la dispoziţie şi au reuşit să spargă un sac mare de boabe din care s-au hrănit”, a explicat Marius Chircă.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517