Image 1
Image 2

Cristina, Aurelian și Antonio Busuioc au deschis o expoziție de familie la Muzeul de Artă

Familia Busuioc
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Familia Busuioc
Familia Busuioc

Mai rare sunt în programul unui an muzeal expozițiile dedicate unei singure familii. Iată că în Satu Mare există o familie în care toți cei trei membri – Cristina, mama, Aurelian, tatăl, și Antonio, fiul  – se exprimă în termenii artei contemporane, fiecare în felul său și cu materiale dintre cele mai diferite.

Cristina Busuioc este restaurator specializat în pictură la Laboratorul Muzeului Județean și a absolvit de curând studiile artistice de masterat ale Universității de Nord din Baia Mare. Aurelian este sculptor, absolvent al Academiei “Ion Grigorescu” din București, și predă la Liceul de Artă “Aurel Popp”. Toni este elev în clasa a VI-a la Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” și a prins drag de lucrul artistic, evident, sub influența părinților, în mod special a tatălui, am spune noi văzându-i lucrările, instalații complexe, migăloase, construite în Lego sau hârtie, multicolore, desprinse parcă din universul robotic și violent al desenelor animate recente, dar și un “Android” mai mare, mai curând ironic decât intimidant.

Rețelele de sârmă prin care Aurelian figurează sufletele (rețele neurale?) se întâlnesc, se încâlcesc și descâlcesc într-o meditație metaforică asupra relațiilor care vor să refacă androginul mitic. Pictura Cristinei, o simfonie a nuanțelor degradate, a trecerii între niveluri de culoare, de percepție, de fluiditate a formei, justifică titlul ales, “Treceri…”. Uneori aspră, alteori fantomatică, linia ei trasează o odisee a salturilor din stare în stare, fiecare tablou fiind o provocare lansată privitorului. Sau o plutire prin Atlantida sufletului! Au prezentat lucrările la vernisajul de vineri Felician Pop și Kereskenyi Sandor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

PATRIMONIUL CINEMATOGRAFIEI ROMÂNEȘTI

Cinematografia românească are în palmares o colecție atractivă de filme istorice

Vizionarea acestor producții poate fi și o analiză interesantă a scenariilor filmelor în raport cu adevărurile istorice. Acest aspect a fost deseori dezbătut de istoricii români. Unele dintre filmele istorice apărute înainte de Revoluție au avut scenarii care s-au abătut de la faptele reale. Din considerente care țineau de politica vremii sau pentru a mulțumi publicul care are în permanență nevoie de eroi.