Crescătorii de animale pot solicita credite în contul subvenţiei pentru 2012

Scris de Ioan Aniţaş, 17 octombrie 2012 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

    Pentru fermierii crescători de animale se oferă în această perioadă posibilitatea de a solicita credit bancar în contul subvenţiei aferente anului 2012, indiferent că este vorba despre bovine, ovine, caprine.

Pâna la redactarea acestor rânduri zeci de fermieri sătmăreni au solicitat adeverinţe în vederea obţinerii banilor necesari în această perioadă. Sesiunea de eliberare a cererilor este deschisă.

Marţi, 16 octombrie a început virarea în conturile fermierilor a 50% ( 53,88 euro/hectar, la cursul de 4,5383 lei) pentru plata unica pe suprafaţa.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a precizat că, în perioada 2007-august 2012, s-a înregistrat o proporţie medie de absorbţie per campanie de 98,5% din suma totală alocată pentru Schema de plată unică pe suprafaţă SAPS, din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), plăţile efectuate în această perioadă fiind în valoare totală de 3,16 miliarde euro.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517