18.02.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Călin Durla. Titlul emisiunii: Noutăţi din sistemul de educaţie. (reluare) 04.00 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia 04.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Pesta porcină africană, modalităţi de transmitere. 05.30 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Viitori piloţi de formula 1. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 10.00 Panoramic Sportiv cu Constantin Demian, invitat: Adrian Pricop.Titlul emisiunii: Relansarea voleiului sătmărean. 10.50 Taina Credinţei (limba maghiară) cu Eva Laczko. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Călin Durla. Titlul emisiunii: Noutăţi din sistemul de educaţie. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Noutăţi din sănătate. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Creşă nouă la Satu Mare

Scris de Ioana Vladimirescu, 08 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

300 de copii cu vârsta mai mică de 3 ani frecventează cele şapte instituţii de învăţământ antepreşcolar din municipiul reşedinţă de judeţ.

Creşele şi-au deschis porţile în 9 septembrie, odată cu începerea noului an şcolar, pe parcursul verii în toate unităţile de educaţie fiind întreprinse activităţile de amenajare necesare şi, nu în ultimul rând, cele de igienizare generală a spaţiilor, inclusiv prin lucrări de dezinsecţie şi dezinfecţie, igienizare pereţi.

300 de copii frecventează la ora actuală creşele

În creşele din Satu Mare se oferă servicii de îngrijire şi supraveghere a copiilor, de formare a deprinderilor de bază specifice vârstei, de igienă personală şi servicii de educaţie antepreşcolară. Toate acestea sunt de fapt achiziţii de bază ale copiilor la această vârstă, achiziţii ce constituie fundamentul pentru activităţile de învăţare ce se desfăşoară mai departe în grădiniţe. În cadrul fiecărei creşe există asistente medicale, astfel că e asigurată şi supravegherea stării de sănătate şi de igienă a copiilor, se acordă primul ajutor şi îngrijirile medicale în caz de îmbolnăvire.

Personalul creşelor va participa la un curs de educator puericultor

După cum aflăm de la Adrian Balaj, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Satu Mare, instituţie în subordinea căreia se află unităţile de învăţământ antepreşcolar, recent a fost depus spre finanţare un proiect pe fonduri europene ce vizează dezvoltarea serviciilor de educaţie antepreşcolară. Proiectul are mai multe obiective, toate cu un scop, respectiv îmbunătăţirea accesului la unităţile în care se oferă servicii de educaţie timpurie antepreşcolară. În acest sens se doreşte înfiinţarea unei noi creşe în municipiul Satu Mare, care să ofere 40 de locuri. Noua creşă va funcţiona în incinta Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 13 din Satu Mare, Aleea Milcov, nr. 4, unde reprezentanţii Direcţiei au identificat cele două săli în care să fie amenajată creşa. Odată cu deschiderea noii creşe va creşte rata de cuprindere în învăţământul antepreşcolar.

Va fi angajat şi un psiholog

Un alt aspect vizat este îmbunătăţirea serviciilor de educaţie antepreşcolară prin perfecţionarea profesională a personalului. Întreg personalul celor şapte creşe va urma un curs de educator puericultor, prin tot personalul înţelegându-se inclusiv asistentele medicale, infirmierele, îngrijitoarele şi referenţii. Potrivit interlocutorului nostru, nu există în fiecare unitate antepreşcolară angajat educator, motiv pentru care prin proiect va fi pregătit tot personalul. De asemenea, urmează a fi angajat pentru Centrul Creşe din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Satu Mare şi un psiholog.

Cele şapte creşe care funcţionează în momentul de faţă în municipiul Satu Mare sunt “Ţara Minunilor” de pe Aleea Tisa, nr. 8, “Punguţa cu doi bani”, “Dumbrava Minunată” de pe strada Ilişeşti, nr. 4, “Harap Alb” de pe Bulevardul Lucian Blaga nr. 19/A, “Albă ca Zăpada” de pe Aleea Târnavei, nr. 18, “Mica Sirenă” de pe Botizului, nr. 61/A, şi “Degeţica” de pe Bulevardul Lucian Blaga, nr. 121.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.