21.02.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 01.40 Cultură – Concert dedicat Centenarului Mari Unirii. 03.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 04.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 05.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Dragoş. Titlul emisiunii: Pesta Porcină Africană şi soarta vânatului în judeţul Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sanatate frumusete stil 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela. Titlul emisiunii: Viaţa Greco-catolică. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 16.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 17.20 Cultură – Hoinar prin Satu Mare 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marcel Nichita. Titlul emisiunii: Semnele îmbătrânirii pielii. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Dana Criste, Gheorghe Cormoş. Titlul emisiunii: Poezia sătmăreană în contextul globalizării.

Crème brûlée

Scris de Eva Laczko, 05 iulie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente necesare
-4 gălbenuşuri
-4 linguri rase de zahăr + 4 linguriţe zahăr
-500ml frişcă nebătută
-1 vârf cuţit de sare

Mod de preapare
Se pune smântâna dulce într-o oală împreună cu conţinutul păstăii de vanilie,2 linguri de zahăr şi se lasă la foc mic până când zahărul se dizolvă.Atenţie!Nu trebuie să fiarbă,doar să se topească zahărul.Se ia de pe foc şi se lasă la răcit.
Pentru un gust aparte se pot adăuga şi alte arome deşi venilia e cea clasică.Spre exemplu se poate folosi cardamomul sau coaja de portocală şi scorţişara care au un gust deosebit.
Până când se răceşte oala luată de pe foc,frecăm gălbenuşurile cu 2 linguri de zahăr până când acesta se topeşte complet.Se adaugă sarea şi esenţa de vanilie(dacă nu aţi folosit păstăi de vanilie) peste ouă şi apoi se toarnă încet frişca care acum e doar călduţă.
Se pune compoziţia obţinută în 2-4 boluri termorezistente.Dacă aţi folosit arome precum cojiile de portocale atunci crema trebuie trecută prin sită înainte de a fi turnată în boluri.
Se aşează bolurile într-o tavă în care turnăm apă până la jumătatea formelor şi o ţinem în cuptor cca 45-55min la 130 de grade.
După ce o scoatem din cuptor o lăsăm să se răcească minim 4 ore.
Se presară apoi câte o linguriţă de zahăr peste cremă şi se aşează bolurile sub grill(focul din cuptor să vină de sus) cam la 10cm distanţă între ele.Le lăsăm aşa până când zahărul capătă o culoare auriu-maronie.Se scot formele şi se presară câte o linguriţă de zahar pe fiecare dintre ele şi iar le băgăm la grill până ce şi al doilea strat de zahăr se caramelizează.
Atenţie!Atâta timp cât bolurile sunt în cuptor nu plecaţi de lângă el deoarece zahărul se arde foarte repede.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.