Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Călin Durla, titlul emisiunii: România se află pe locul 3 în Europa la abandonul şcolar (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Sergiu Băbăşan, Ioan Sas, Dan Burulea, titlul emisiunii: Ce şanse are moţiunea PNL? (reluare) 02.33 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Adrian Albu raport la 4.860 de zile 03.42 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.46 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente, titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, atracţie pentru turişti 05.53 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi Lia Deliu, Constantin Demian, titlul emisiunii: Asistenţii medicali şi provocările din sănătatea românească 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Nicolate Balea 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Călin Durla, titlul emisiunii: România se află pe locul 3 în Europa la abandonul şcolar (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.36 Sport, meci de fotbal, FC Olimpia-Dacia Brăila 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Sergiu Băbăşan, Ioan Sas, Dan Burulea, titlul emisiunii: Ce şanse are moţiunea PNL? (reluare) 13.00 Ştiri 13.36 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Vlaicu Popescu, titlul emisiunii: Meserii moderne în învăţământul postliceal al Colegiului Tehnic Unio Traian Vuia 14.30 Teleshopping 14.48 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy, titlul emisiunii: Cetăţenii chemaţi să se implice în săptămâna mobilităţii europene 15.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Laurenţiu Costin, titlul emisiunii: Rostul postului în respectarea poruncilor dumnezeieşti 16.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente, titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, atracţie pentru turişti 17.40 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Cristian Popa, Răzvan Nintaş, titlul emisiunii: Doi antrenori de fotbal în judeţ cu licenţa A 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Marcel Nichita, titlul emisiunii: Ritualuri pentru îngrijirea tenului iarna 22.30 Concert In Memoriam Tavi Bud 23.30 Ştiri

Crème brûlée

Scris de Eva Laczko, 05 iulie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente necesare
-4 gălbenuşuri
-4 linguri rase de zahăr + 4 linguriţe zahăr
-500ml frişcă nebătută
-1 vârf cuţit de sare

Mod de preapare
Se pune smântâna dulce într-o oală împreună cu conţinutul păstăii de vanilie,2 linguri de zahăr şi se lasă la foc mic până când zahărul se dizolvă.Atenţie!Nu trebuie să fiarbă,doar să se topească zahărul.Se ia de pe foc şi se lasă la răcit.
Pentru un gust aparte se pot adăuga şi alte arome deşi venilia e cea clasică.Spre exemplu se poate folosi cardamomul sau coaja de portocală şi scorţişara care au un gust deosebit.
Până când se răceşte oala luată de pe foc,frecăm gălbenuşurile cu 2 linguri de zahăr până când acesta se topeşte complet.Se adaugă sarea şi esenţa de vanilie(dacă nu aţi folosit păstăi de vanilie) peste ouă şi apoi se toarnă încet frişca care acum e doar călduţă.
Se pune compoziţia obţinută în 2-4 boluri termorezistente.Dacă aţi folosit arome precum cojiile de portocale atunci crema trebuie trecută prin sită înainte de a fi turnată în boluri.
Se aşează bolurile într-o tavă în care turnăm apă până la jumătatea formelor şi o ţinem în cuptor cca 45-55min la 130 de grade.
După ce o scoatem din cuptor o lăsăm să se răcească minim 4 ore.
Se presară apoi câte o linguriţă de zahăr peste cremă şi se aşează bolurile sub grill(focul din cuptor să vină de sus) cam la 10cm distanţă între ele.Le lăsăm aşa până când zahărul capătă o culoare auriu-maronie.Se scot formele şi se presară câte o linguriţă de zahar pe fiecare dintre ele şi iar le băgăm la grill până ce şi al doilea strat de zahăr se caramelizează.
Atenţie!Atâta timp cât bolurile sunt în cuptor nu plecaţi de lângă el deoarece zahărul se arde foarte repede.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.