Audienţe în direct cu eva laczko, invitaţi: Kovacs Emil, Koter Laszlo. Titlul emisiuni: Muveszbaratsagok: Koter es Kovacs (Prietenii între artişti: Koter şi Kovacs).(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Horia Adrian Ungur,Ovidiu Silaghi. Titlul emisiunii: Scandalul din justiţie versus scandalul din politică. (reluare) 02.30 Cultură,cu Ioan Aniţaş, invitat: Nicolae Pop.Titlul emisiunii: Munca-o modalitate de a rămâne tânăr. 03.40 Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiuni: Învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian-Vuia. 04.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Paula Pirvănescu. 05.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Bornyasz Iosif. Titlul emisiunii: Caprele spaniole la concurenţă cu cele autohtone. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea:Ilona Ilyes. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct cu eva laczko, invitaţi: Kovacs Emil, Koter Laszlo. Titlul emisiuni: Muveszbaratsagok: Koter es Kovacs (Prietenii între artişti: Koter şi Kovacs).(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea:Ilona Ilyes. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu,invitat: Gaspar Gyorgy. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Gabriel Gorgan. Titlul emisiunii: Tineri în faţa provocărilor timpului actual. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Horia Adrian Ungur,Ovidiu Silaghi. Titlul emisiunii: Scandalul din justiţie versus scandalul din politică. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Colonel Gheorghe Strâmb. Titlul emisiuni: Colonel Gheorghe Strâmb – rapor la 3650 de zile . 14.45 Teleshopping 15.00 Cultură cu Laczo Ev,invitat: Muzsnai Arpad.Titlul emisiuni: Paskandi-Dsida- Jakobffz napok. 15.45 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum învingem depresia? 16.25 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Ştefan Szilagyi. Titlul emisiunii: Fotbalul juvenil în atenţia ASJ şi ISJ. 17.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu,invitat: Formaţia Clasic . 18.30 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Gheorghe Cormoş, Ioan Tipu Sălăjanu. Titlul emisiunii: Scrisul sătmărean în context local şi naţional.(reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Info Studio cu Laczko Eva, invitaţi: Lochli Tunde, Kegyes David.Titlul emisiunii:Mosolyhaz – az orom oazisa(Casa Zânelor – oază de bucurii). 22.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Paula Pirvănescu. 23.30 Ştiri

Crème brûlée

Scris de Eva Laczko, 05 iulie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente necesare
-4 gălbenuşuri
-4 linguri rase de zahăr + 4 linguriţe zahăr
-500ml frişcă nebătută
-1 vârf cuţit de sare

Mod de preapare
Se pune smântâna dulce într-o oală împreună cu conţinutul păstăii de vanilie,2 linguri de zahăr şi se lasă la foc mic până când zahărul se dizolvă.Atenţie!Nu trebuie să fiarbă,doar să se topească zahărul.Se ia de pe foc şi se lasă la răcit.
Pentru un gust aparte se pot adăuga şi alte arome deşi venilia e cea clasică.Spre exemplu se poate folosi cardamomul sau coaja de portocală şi scorţişara care au un gust deosebit.
Până când se răceşte oala luată de pe foc,frecăm gălbenuşurile cu 2 linguri de zahăr până când acesta se topeşte complet.Se adaugă sarea şi esenţa de vanilie(dacă nu aţi folosit păstăi de vanilie) peste ouă şi apoi se toarnă încet frişca care acum e doar călduţă.
Se pune compoziţia obţinută în 2-4 boluri termorezistente.Dacă aţi folosit arome precum cojiile de portocale atunci crema trebuie trecută prin sită înainte de a fi turnată în boluri.
Se aşează bolurile într-o tavă în care turnăm apă până la jumătatea formelor şi o ţinem în cuptor cca 45-55min la 130 de grade.
După ce o scoatem din cuptor o lăsăm să se răcească minim 4 ore.
Se presară apoi câte o linguriţă de zahăr peste cremă şi se aşează bolurile sub grill(focul din cuptor să vină de sus) cam la 10cm distanţă între ele.Le lăsăm aşa până când zahărul capătă o culoare auriu-maronie.Se scot formele şi se presară câte o linguriţă de zahar pe fiecare dintre ele şi iar le băgăm la grill până ce şi al doilea strat de zahăr se caramelizează.
Atenţie!Atâta timp cât bolurile sunt în cuptor nu plecaţi de lângă el deoarece zahărul se arde foarte repede.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.