Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente necesare
-4 gălbenuşuri
-4 linguri rase de zahăr + 4 linguriţe zahăr
-500ml frişcă nebătută
-1 vârf cuţit de sare

Mod de preapare
Se pune smântâna dulce într-o oală împreună cu conţinutul păstăii de vanilie,2 linguri de zahăr şi se lasă la foc mic până când zahărul se dizolvă.Atenţie!Nu trebuie să fiarbă,doar să se topească zahărul.Se ia de pe foc şi se lasă la răcit.
Pentru un gust aparte se pot adăuga şi alte arome deşi venilia e cea clasică.Spre exemplu se poate folosi cardamomul sau coaja de portocală şi scorţişara care au un gust deosebit.
Până când se răceşte oala luată de pe foc,frecăm gălbenuşurile cu 2 linguri de zahăr până când acesta se topeşte complet.Se adaugă sarea şi esenţa de vanilie(dacă nu aţi folosit păstăi de vanilie) peste ouă şi apoi se toarnă încet frişca care acum e doar călduţă.
Se pune compoziţia obţinută în 2-4 boluri termorezistente.Dacă aţi folosit arome precum cojiile de portocale atunci crema trebuie trecută prin sită înainte de a fi turnată în boluri.
Se aşează bolurile într-o tavă în care turnăm apă până la jumătatea formelor şi o ţinem în cuptor cca 45-55min la 130 de grade.
După ce o scoatem din cuptor o lăsăm să se răcească minim 4 ore.
Se presară apoi câte o linguriţă de zahăr peste cremă şi se aşează bolurile sub grill(focul din cuptor să vină de sus) cam la 10cm distanţă între ele.Le lăsăm aşa până când zahărul capătă o culoare auriu-maronie.Se scot formele şi se presară câte o linguriţă de zahar pe fiecare dintre ele şi iar le băgăm la grill până ce şi al doilea strat de zahăr se caramelizează.
Atenţie!Atâta timp cât bolurile sunt în cuptor nu plecaţi de lângă el deoarece zahărul se arde foarte repede.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Varză cu carne muntenească

REȚETE ROMÂNEȘTI

Varză cu carne muntenească

Varza acră cu carne de porc sau vită este o mâncare tradițională, gătită lent și finisată cu smântână pentru cremozitate. Perfectă pentru zilele reci, oferă o combinație reconfortantă de savoare și textură.