Cremă simplă de caramel

Ingrediente:

200 g de zahăr, 1 l de lapte, 4 gălbenuşuri de ouă, un baton de vanilie (se poate suplini cu 5-6 plicuri de zahăr vanilat, dar atunci se folosesc doar 160 g de zahăr), o lingură mare de făină.

Mod de preparare:

Înainte de toate, batonul de vanilie se taie, se scoate miezul şi se lasă pe o farfurioară. 100 g de zahăr se caramelizează, se stinge cu 200 ml de lapte şi se fierbe până când caramelul se topeşte. Se amestecă gălbenuşurile, cu restul de zahăr, cu miezul de vanilie sau cu zahărul vanilat, ce folosiţi, cu făina şi cu restul de lapte, p]nă la omogenizare. Se amestecă cu caramelul preparat anterior şi se fierbe pe aburi, până când se obţine o pastă destul de consistentă. Se toarnă în forme umezite cu apă, iar după răcire se răstoarnă pe farfurie. Se serveşte cu miere, sirop de caramel, toping de ciocolată, eventual, ornat cu frişcă, frunze de mentă, bucăţele de fructe proasepete sau compot. Gustul se potriveşte foarte bine cu compotul de caise sau piersici.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517