Image 1
Image 2
crema de conopida
crema de conopida
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
crema de conopida
crema de conopida

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii:

1 kg conopidă,

100 gr. unt,

80 ml smântână,

2 ouă,

20 gr. făină,

câteva frunze de pătrunjel verde, 

15 gr. sare,

50 gr. orez.

Modul de pregătire: conopida se curăţă de frunze şi se spală în apă sărată, după care se pune la fiert în 2 litri de apă rece împreună cu sarea de rigoare. Odată înmuiată, se desprind câteva  bucăţele, iar restul se dă prin sită. Peste untul topit într-un vas separat se presară făină având grijă să nu se îngălbenească. Se stinge cu o ceaşcă de zeamă. După câteva clocote se amestecă împreună cu restul de zeamă şi conopida pasată, lăsând crema se se frământe la foc domol 15 minute. Se drege cu oul logodit cu smântâna prin ajutorul telului, şi, în farfurie, se adaugă bucheţele de conopidă, crochete de orez şi o boare de pătrunjel tocat.

Poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

TOCĂNIȚE

Carbonade Flamande (Tocană belgiană de vită cu bere)

Carbonade Flamande este o tocană belgiană de vită cu bere care este plină de ceapă caramelizată, slănină și carne de vită fragedă, gătită lent. Servită cu cartofi prăjiți tăiați gros sau cu cartofi fierți, această tocană este rețeta perfectă pentru mâncarea confortabilă de iarnă

REȚETE ROMÂNEȘTI

Sarmale bătrâneşti cu carne de porc

Sarmalele, un clasic culinar est-european, combină carnea tocată cu orez, ceapă, și condimente, înfășurate în frunze de varză acră, coapte lent cu slănină afumată și bulion de roșii, reflectând o tradiție gastronomică bogată și istorică.

Mini Pizza cu ciuperci și roșii cherry

FAST FOOD

Mini Pizza cu ciuperci și roșii cherry

Aceste mini pizza cu ciuperci și roșii sunt alegerea perfectă pentru orice ocazie, oferind un gust delicios atât servite calde, cât și reci. Ideale pentru petreceri în aer liber sau ca aperitive de vară, ele vor fi cu siguranță pe placul tuturor.