Credincioşii prăznuiesc joi Intrarea Maicii Domnului în Biserică | Informaţia Zilei

Credincioşii prăznuiesc joi Intrarea Maicii Domnului în Biserică

Scris de Mihaela Ghiţă, 21 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Joi, 21 noiembrie, credincioşii prăznuiesc Intrarea Maicii Domnului în Biserică sau Vovidenia, cum mai este cunoscută în popor. Intrarea Maicii Domnului în Biserică este prima mare sărbătoare din Postul Naşterii Domnului.

Praznicul aminteşte de împlinirea promisiunii făcute de sfinţii părinţi Ioachim şi Ana pentru darul primit de la Dumnezeu, acela de a avea un copil, pe Fecioara Maria. La vârsta 3 ani, Maica Domnului este dusă la templu unde a fost întâmpinată de marele preot Zaharia, tatăl Sf. Ioan Botezătorul. A stat la templu până la vârsta de 15 ani.

În popor există obiceiul ca în această zi copiii să pună crenguţe de măr în vase cu apă şi să fie ţinute la lumină şi căldură până înmuguresc şi înfloresc, ca mai apoi să fie folosite în noaptea de Anul Nou drept sorcove.

Pentru ca bucuria sărbătorii să nu fie umbrită de post, Biserica a rânduit ca pe 21 noiembrie să fie dezlegare la peşte.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517