21.02.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 01.40 Cultură – Concert dedicat Centenarului Mari Unirii. 03.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 04.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 05.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Dragoş. Titlul emisiunii: Pesta Porcină Africană şi soarta vânatului în judeţul Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sanatate frumusete stil 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela. Titlul emisiunii: Viaţa Greco-catolică. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 16.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 17.20 Cultură – Hoinar prin Satu Mare 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marcel Nichita. Titlul emisiunii: Semnele îmbătrânirii pielii. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Dana Criste, Gheorghe Cormoş. Titlul emisiunii: Poezia sătmăreană în contextul globalizării.

Credeţi că sportul sătmărean merită mai mulţi bani decât i-au fost alocaţi prin buget?

Scris de Sergiu Podina, 05 februarie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Jucatorii Clubului Olimpia

Jucatorii Clubului Olimpia

        Vineri 5 februarie consilierii locali au votat bugetul municipiului Satu Mare. Din suma totală de peste 256 milioane lei, pentru clubul de fotbal F.C. Olimpia s-a alocat suma de 1,3 milioane lei şi CSM a primit 3 milioane lei.

 

Pe această temă s-au iscat discuţii. Consilierul UDMR Magyar Lorand a cerut conducerii CSM un plan de redresare a acestui club, o eficientizare a cheltuirii banilor publici cu propuneri clare în ceea ce priveşte strategia clubului. Acesta a propus reducerea cheltuielilor sau chiar desfiinţarea unor secţii. Acelaşi Magyar Lorand a cerut unele explicaţii din partea lui Dan Băbuţ, preşedintele clubului de fotbal F.C Olimpia Satu Mare.

 

“Olimpia are datorii de 950 mii lei, având nevoie de un buget de 3,6 milioane ca să poată funcţiona normal. Vrem să ştim cum vor funcţiona, de unde vor face rost de bani ? De la noi au 1,3 milioane, de la Consiliul Judeţean 1,2 milioane, astfel deficitul este de 1,1 milioane“, a declarat Magyar Lorand.

 

Dan Băbuţ i-a răspuns consilierului. “De când am început acest proiect, de fiecare dată am solicitat mai mulţi bani şi anume 2,8 milioane lei. Am precizat de fiecare dată pentru ce avem nevoie de aceşti bani. Am atras atenţia că datoriile se adună, nu am avut bani să plătim la stat şi nici furnizorii. Avem nevoi multe, dar nimeni nu ne ascultă.

 

Toată lumea vrea doar explicaţii în loc să avem un buget solid şi să putem să ducem echipa acolo unde vrem cu toţii. Banii aceştia nu ne ajung pentru junior şi nici pentru datorii, ci doar pentru ehipa mare. În stilul acesta anul viitor vom mai acumula datorii de aproximativ 400 mii lei “, a declarat Dan Băbuţ.

 

Tot Magyar Lorand l-a sfătuit pe preşedintele clubului să ia exemplu de la conducerea CSM care a înţeles să nu se întindă mai mult decât le permite plapuma. “ Statutul clubului spune că noi putem să vă oferim 1,3 milioane. Acum ce urmează să se întâmple, să schimbăm statutul Olimpiei pentru a le acorda 2,5 milioane lei doar pentru că domnul Băbuţ are idei fanteziste?“, spune Magyar Lorand.

 

La cea de-a doua întrebare, Dan Băbuţ i-a răspuns consilierului UDMR din platoul Informaţia TV, prezent fiind în cadrul emisiunii Audienţe în direct. “ Nu sunt idei fanteziste. Chiar dânsul, fiind membru în comitetul director, a votat bugetul necesar al Olimpiei în valoare de 2,8 milioane lei. Acum se preface că nu îşi mai aduce aminte. Avem nevoie de mai mulţi bani pentru ca lucurile să meargă pe un făgaş normal, iar acest lucru tot ei pot să ni-l ofere alături ce consilierii judeţeni“, declară Dan Băbuţ.

 

Ciprian Bretan – liderul de opinie al galeriei Olimpia spune că ei nu mai aşteaptă performanţă din partea jucătorilor. “Nu mai le pretindem performanţă ci doar să se menţinem. Suntem conştienţi că bugetul este mult prea mic şi într-un fel speriaţi de gândul că F.C. Olimpia va da faliment.

 

Dacă acest lucru se întâmplă nu va mai veni nimeni mulţi ani să îl redeschidă. Vreau ca şi fiul meu să poată merge la meciuri şi să se bucure de fotbal la el în oraş“, a declarat Ciprian Bretan.

Având în vedere toate acestea aşteptăm răspunsurile dumneavoastră la întrebarea:

Credeţi că sportul sătmărean merită mai mulţi bani decât i-au fost alocaţi prin buget?
Abonează-te acum Online!
 1. raulco a spus: 09 februarie 2016, ora 21:29

  Sper sa se investeasca in stadion. Sa monteze scaune peste tot,nu cred ca ar fi imposibil de suportat.
  Un alt aspect ar fi legat de performanta sportiva si anume contracte minime si prime de obiectiv(performante).

 2. Sebi a spus: 08 februarie 2016, ora 11:27

  Şi în Ungaria,Germania,Franta…..autorităţile locale sprijină sportul şi se implică masiv în dezvoltarea infrastructurii în acest domeniu.De exemplu la Gyor,handbalul feţe primeşte o mare parte din bani de la primărie.Nu poţi să evoluezi int-o societate fara sport,cultură,artă s.a.m.d

 3. nicu a spus: 07 februarie 2016, ora 18:19

  Sper sa va intrebe procurorii despre banii alocati Olimpiei si CSM-ului la fel cum au facut la Baia Mare,Tirgu Mures,Timisoare,etc.Ptr niste voturi aruncati pe fereastra peste 1 milion de euro anual din taxele si impozitele noastre.Dupa cantareti bugetari avem si fotbalisti,baschetbalisti bugetari.

 4. Eugen a spus: 07 februarie 2016, ora 13:05

  Sportul satmarean merita atatia bani cat produce !. Din nefericire edilii nostri satmareni nu s-au straduit deloc ca sa atraga investitori care prin contributiile lor la bugetul local si eventual prin sponzorizari sa contribuie si la dezvoltarea sportului satmarean. Daca la inceput s- a pornit cu „fotbal pt. satmareni cu jucatori satmareni” acum s-a ajuns la importul de jucatori din alte parti care trebuie cazate la Hotel cu toate cheltuielile aferente si care maresc nejustificat bugetul la acest club in raport cu jucatorii satmareni care stau la casele lor. Bugetul trebe sa fie unul responsabil tinand cont si de posibilitatile contribuabililor si nu unul bazat numai pe interesele unora de acolo. Cu banii primiti in urma vanzarii jucatorilor ce ati facut ?, s-au evaporat sau s-a dus pe apa sambetei ? ca nicaieri nu mentionati ca venituri aceste transferuri sau asta intra benevol numai in buzunarul unora ?. Tot timpul numai de cheltuieli vorbiti dar cu veniturile din transferuri cum stati ?. Daca va sustinem financiar (banii contribuabililor !) ar trebui sa si produceti ceva nu numai sa stati tot timpul cu mana intinsa spre pomana ca ne-am cam saturat sa tot dam . Ar fi timpul sa va autosustineti financiar ca oricare om de pe munca lui nu sa veniti sa tot cereti. Din abonamente si bilete cati bani ati incasat ?. Ar fi timpul sa jucati corect , cinstit si sa oferiti spectacol ca sa-i atrageti pe satmareni la stadion nu sa-i suparati cu jocuri plictisitoare/bascalioase ca dupa o betie si o sa aveti venituri mai mari respectiv, bani mai multi.

 5. szarazpataki ugocsai a spus: 06 februarie 2016, ora 21:36

  Eu zic ca ar trebui sa faca sport de placere!

 6. Pop Romeo a spus: 06 februarie 2016, ora 12:00

  Da merita,doar ca sunt lucruri mai importante de facut in acest oras.Mai degraba reasfaltarea strazilor,al treilea pod,centura,renovarea cladirilor vechi,parcari,salubrizareasi multe altele si nu doar in cartierele de peste pod caci se apropie alegerile.
  Cand toate vor fi in regula ne putem gandi si la sport si eventual la noul stadion Olimpia,daca acesti asa zisi fotbalisti vor arata si ceva rezultate.
  (TARA ARDE SI BABA SE PIAPTANA)

 7. Ultras a spus: 06 februarie 2016, ora 10:53

  la cati bani s-au dat pana acum, altfel trebuia sa arate Olimpia. Nu incercati sa distrageti atentia catre altii. Daca ai un buget stabilit dinainte, nu te bazezi ca vei mai primi bani ci adaptezi obiectivele la acest buget. Oamenii astia au o raspundere in fata tuturor satmarenilor nu doar a iubitorilor de sport.

 8. pt consilieri a spus: 06 februarie 2016, ora 10:15

  daca nu o sa mai avem nici sport, ce o sa mai avem in orasul asta oameni buni-consilieri de bine! Distrugand ori desfiintand sportul local asa cum intentioneaza Dl Lorand & CO practic nu vom mai avem nimc. La Baia Mare cum se poate cand de multe ori vezi transmsii TV de sport numai de la ei, la rugby,handbal etc., pe cand la noi N I M I C , dar avem consilieri tot de N I M I C. Oare de ce nu l-am putut clona pe Uglar si pe alţii de la vremea lui cand se mai ştia si de noi ca existam in tara asta. Oare pana cand vom sta ca oras in anonimatul sportului?

 9. Ultras a spus: 06 februarie 2016, ora 10:12

  De ar fi atat de simplu. Fara bani, Olimpia se desfiinteaza. Cu bani suplimentari dar cu actuala conducere, e ca si cum i-ai arunca pe fereastra. Deci o solutie de mijloc, cu bani suplimentari, bine urmariti, pentru stabilizare si o noua conducere ar fi o sansa de supravietuire.

 10. Claudiumaxx a spus: 06 februarie 2016, ora 08:35

  Prima dată aduceţi nişte firme în oraş,locuri de muncă,buget puternic.să dai bani fără să faci performanţă nu are rost.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.