00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu , invitaţi: Mariana Sălăgean, Ştefan Kaiser, Ciprian Costea . Titlul emisiunii: Conducerea PSD va stabili marţi candidatul pentru prezidenţiale . (reluare) 01.40 Ne Cheamă Natura 02.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 03.25 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 04.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Deputat Romeo Nicoară – raport din parlament. 05.40 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiuni: Noua lege a pensiilor şi ultimele modificări.(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Religie cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcel Malanca, Nicolae Pop, Adriana Huja. Titlul emisiuni: Activităţi dedicate satului românesc în Protopopiatul Ortodox Oaş. 10.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Rafaelo Varga. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu , invitaţi: Mariana Sălăgean, Ştefan Kaiser, Ciprian Costea . Titlul emisiunii: Conducerea PSD va stabili marţi candidatul pentru prezidenţiale . (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 14.35 Teleshopping 14.50 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 16.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 17.00 Street Music Festival – la Satu Mare. 18.00 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.00 Ne Cheamă Natura 18.07.2019

Credeţi că se va face al treilea pod peste Someş în mandatul actualului primar?

Scris de I. Z., 12 februarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sătmărenii au toate şansele ca prima dată să asiste la inaugurarea celui de-al patrulea pod peste Someş, şi nu la al celui de-al treilea. Conducerea municipiului s-a văzut nevoită să anuleze procedurile de licitaţie pentru atribuirea lucrărilor de construire a celui de-al treilea pod, care este planificat să fie situat în zona Ştrandului – Micro 17.

Licitaţia privind proiectarea şi construirea celui de-al treilea pod din municipiul Satu Mare, estimată la 90 de milioane lei, a fost anulată din cauza faptului că nicio firmă nu s-a înscris, iar motivul se pare că stă în faptul că societăţile nu pot să întocmească o ofertă ca urmare a schimbărilor legislative apărute de la întocmirea documentaţiei până la momentul licitării.

“Din păcate, se pare că avem primele rezultate a lipsei totale de predictibilitate în ce priveşte măsurile Guvernului. Mă refer la măsurile în ce priveşte salarizarea, respectiv impozitele, măsurile fiscale. Devizele care fac parte din indicatorii tehnico-economici privind podul au fost aprobate şi făcute în prima parte a anului 2017. De atunci s-au făcut două majorări ale salariului minim pe economie, respectiv de la 1 ianuarie 2019 este un salariu minim în domeniul contrucţiilor. Totodată s-a majorat brusc şi costul materialelor în construcţii, a combustibilului, ceea ce face că nu pot să depună ofertă serioasă la ora actuală aceste firme, deşi au fost firme foarte serioase care au solicitat clarificări, s-au înregistrat pe SEAP. În final, nimeni n-a depus nicio ofertă, drept pentru care am anulat procedura şi am solicitat de la proiectant să recalculeze devizele conform noilor prevederi”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

Ca urmare, punem următoarea întrebare:

Credeţi că se va face al treilea pod peste Someş în mandatul actualului primar?
Da
Nu
Nu mă interesează
Vezi Rezultate

Abonează-te acum Online!
 1. Xpert a spus: 17 februarie 2019, ora 15:23

  pentru ca proiectul e defect si trebuie elaborat la înţelegere cu firma castigatoare 50% 50%

 2. Varu a spus: 17 februarie 2019, ora 12:51

  Speranta moare ULTIMA ,…La varsta mea totusi sper, parca imi da
  incredere primarul nostru ….SUCCES D-le PRIMAR.

 3. mipudeco a spus: 15 februarie 2019, ora 16:40

  Si biblioteca?

 4. pop a spus: 13 februarie 2019, ora 17:55

  In acest secol …, nici intr-un caz . In acest mileniu …, posibil .

 5. MANTA a spus: 13 februarie 2019, ora 10:51

  Generatia mea nu are se pare sanse sa circule pe acest pod.Ghinion !

 6. Dac Bulibas a spus: 13 februarie 2019, ora 08:55

  Aveti proiectul, aveti valoarea estimata al lucrarii. Daca nu ati gasit firma in Romania cu care sa executati lucrarea in conditiile actuale de ce nu apelati la statul Chinez pt. a gasi o firma chinezeasca care sa accepte si sa realizeze lucrarea din banii alocati. ( Chinezii s-au oferit sa construiasca si autostrazi in Rom. pt. banii alocati impunand 2 ( doua) conditii si anume : cu utilajele lor si din materialul adus de ei respectiv, cu muncitorii lor. ). Pe mine nu m-ar deranja sa vad chinezi muncind iar podul intr-un an terminat. ( la fel si cu autostrazile).

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.