Credeţi că se va face al treilea pod peste Someş în mandatul actualului primar? | Informaţia Zilei

Credeţi că se va face al treilea pod peste Someş în mandatul actualului primar?

Scris de I. Z., 12 februarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sătmărenii au toate şansele ca prima dată să asiste la inaugurarea celui de-al patrulea pod peste Someş, şi nu la al celui de-al treilea. Conducerea municipiului s-a văzut nevoită să anuleze procedurile de licitaţie pentru atribuirea lucrărilor de construire a celui de-al treilea pod, care este planificat să fie situat în zona Ştrandului – Micro 17.

Licitaţia privind proiectarea şi construirea celui de-al treilea pod din municipiul Satu Mare, estimată la 90 de milioane lei, a fost anulată din cauza faptului că nicio firmă nu s-a înscris, iar motivul se pare că stă în faptul că societăţile nu pot să întocmească o ofertă ca urmare a schimbărilor legislative apărute de la întocmirea documentaţiei până la momentul licitării.

“Din păcate, se pare că avem primele rezultate a lipsei totale de predictibilitate în ce priveşte măsurile Guvernului. Mă refer la măsurile în ce priveşte salarizarea, respectiv impozitele, măsurile fiscale. Devizele care fac parte din indicatorii tehnico-economici privind podul au fost aprobate şi făcute în prima parte a anului 2017. De atunci s-au făcut două majorări ale salariului minim pe economie, respectiv de la 1 ianuarie 2019 este un salariu minim în domeniul contrucţiilor. Totodată s-a majorat brusc şi costul materialelor în construcţii, a combustibilului, ceea ce face că nu pot să depună ofertă serioasă la ora actuală aceste firme, deşi au fost firme foarte serioase care au solicitat clarificări, s-au înregistrat pe SEAP. În final, nimeni n-a depus nicio ofertă, drept pentru care am anulat procedura şi am solicitat de la proiectant să recalculeze devizele conform noilor prevederi”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

Ca urmare, punem următoarea întrebare:

Credeţi că se va face al treilea pod peste Someş în mandatul actualului primar?

Abonează-te acum Online!
 1. Xpert a spus: 17 februarie 2019, ora 15:23

  pentru ca proiectul e defect si trebuie elaborat la înţelegere cu firma castigatoare 50% 50%

 2. Varu a spus: 17 februarie 2019, ora 12:51

  Speranta moare ULTIMA ,…La varsta mea totusi sper, parca imi da
  incredere primarul nostru ….SUCCES D-le PRIMAR.

 3. mipudeco a spus: 15 februarie 2019, ora 16:40

  Si biblioteca?

 4. pop a spus: 13 februarie 2019, ora 17:55

  In acest secol …, nici intr-un caz . In acest mileniu …, posibil .

 5. MANTA a spus: 13 februarie 2019, ora 10:51

  Generatia mea nu are se pare sanse sa circule pe acest pod.Ghinion !

 6. Dac Bulibas a spus: 13 februarie 2019, ora 08:55

  Aveti proiectul, aveti valoarea estimata al lucrarii. Daca nu ati gasit firma in Romania cu care sa executati lucrarea in conditiile actuale de ce nu apelati la statul Chinez pt. a gasi o firma chinezeasca care sa accepte si sa realizeze lucrarea din banii alocati. ( Chinezii s-au oferit sa construiasca si autostrazi in Rom. pt. banii alocati impunand 2 ( doua) conditii si anume : cu utilajele lor si din materialul adus de ei respectiv, cu muncitorii lor. ). Pe mine nu m-ar deranja sa vad chinezi muncind iar podul intr-un an terminat. ( la fel si cu autostrazile).

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345