Credeţi că s-ar putea face o programare mai logică a circulaţiei în Satu Mare, mai ales în august când vin acasă în concediu cei ce lucrează în străinătate? | Informaţia Zilei

Credeţi că s-ar putea face o programare mai logică a circulaţiei în Satu Mare, mai ales în august când vin acasă în concediu cei ce lucrează în străinătate?

Se poate ajunge mai rapid în Micro 17 dacă se merge prin Baia Mare

Ori de câte ori un jurnalist se interesează de ce mai întâmplă prin municipiul Satu Mare în probleme de trafic, de reparaţii, de asfaltări, atât primarul cât şi viceprimarii îl trimit spre city-manager.

Acesta ştie tot, ce se face, când se va face, unde se va face, cât costă, când ar trebui terminată lucrarea respectivă. Uneori, spun funcţionarii din Primărie, domnul city-manager se supără când informaţiile nu trec pe la el înainte de a ajunge la primar. Ca un adevărat super city-manager, îşi permite să strige la funcţionarii din Primărie, lucru pe care nu şi-l permite nici primarul, nici viceprimarii. Aşa stând situaţia, nu este de mirare că un singur om nu are cum gândi pentru un întreg oraş, ca şi când ar fi vorba despre propria curte.

August este recunoscută ca luna în care vin acasă românii care lucrează în străinătate. Fără să se ţină seama de acest lucru, au început o serie de lucrări cam peste tot. ­Pe unele străzi se asfaltează, pe altele se refac trotuare, pe unele se lucrează la reţelele de salubrizare.

Oraşul este mai aglomerat ca niciodată. Replica este aceeaşi: dacă nu se face se zice că nu se face nimic, iar dacă se face ceva lumea este nemulţumită de deranj. Chestia este să se facă cu cap, după o programare logică, populaţia să fie anunţată, să se ofere alternative pentru reducerea aglomeraţiei.

Dar nimeni nu se poate pune cu domnul super city-manager Maskulik Csaba, omul atotştiutor, care îi tratează atât pe primar cât şi pe viceprimari ca pe nişte subordonaţi, transformându-i în simple marionete.

Conform contractului, lucrările pe b-dul Goga trebuie să se termine până la 1 octombrie

Nici n-au început bine lucrările de reabilitare a colectorului din Pasajul Soarelui că sătmărenii aflaţi la volanul autoturismului sau autoutilitarei au început să se agite. Pe fondul tensiunii nervoase, cei afectaţi au început să sune la redacţia Informaţia Zilei. Desigur, pe fondul tensiunii nervoase, ca urmare a faptului că se circulă într-un sens dinspre Unio spre Burdea, iar dinspre Burdea spre Unio circulaţia este deviată pe CA Rosetti, oamenii au spus multe la telefon.

Ca urmare a acestei situaţii inevitabile l-am contactat pe Ioan Leitner, managerul executiv al Apaserv Satu Mare, cel care ne-a pus la dispoziţie câteva informaţii utile tuturor celor care străbat cu maşina traseul de drum la care facem referire.

Interlocutorul nostru a punctat faptul că miercuri, 21 august, începând cu ora 9, aşa cum şoferii au remarcat şi semnalat, s-au impus restricţii de circulaţie pe tronsonul O.Goga – pasaj – Burdea. Leitner a subliniat faptul că încep lucrările de reabilitare şi căptuşire a colectorului existent în triunghiul Bulevardul Cloşca – Bulevardul O. Goga – strada Dâmboviţa. Vârsta acestuia este de aproximativ 50 de ani şi se impuneau intervenţii urgente, o investiţie care după implementare să asigure o funcţionare bună pentru următorii 50 de ani. După cum susţin specialiştii firmei prestatoare de servicii de apă şi canalizare, acest colector preia apele menajere şi pluviale din cartierele Micro 17, Carpaţi 1 şi Carpaţi 2, dar şi o serie de străzi adiacente.

Contrar unor zvonuri alarmiste, spunea managerul Leitner, nu se va sparge asfaltul nou turnat. Intervenţii în carosabil se vor face pe zona dintre pasaj şi intersecţia Burdea. Lucrările în majoritatea lor se vor realiza prin căptuşirea colectorului din interior, dar şi a unor robineţi mari. O să se impună spargerea carosabilului pe câţiva metri în vecinătatea parcului din zonă, acolo unde ca urmare a unor defecţiuni anterioare este iminentă schimbarea a câţiva metri de conductă.

S-a mai punctat faptul că pe măsură ce vor evolua lucrările la modernizarea colectorului Primăria Satu Mare o să dispună executarea unor lucrări de modernizare şi refacere a covorului asfaltic din zona despre care facem vorbire.
Dacă cele menţionate mai sus sunt aspecte menite a-i bucura pe sătmărenii din zonă în sensul asigurării unor condiţii mai bune de colectare şi preluare a apelor uzate, dar şi a celor meteorice, vestea proastă, dacă o putem numi aşa, se referă la termenul de realizare a lucrărilor.

Potrivit contractului de investiţii, lucrarea trebuie să fie finalizată cel târziu pe 1 octombrie. Managerul Leitner s-a dovedit optimist, spunând că ar exista şanse reale de a scurta timpul de execuţie. Firma care a adjudecat lucrarea are experinţă în lucrări similare de complexitate şi mai mare decât cea de la Satu Mare, fapt ce poate reprezenta o garanţie în calitatea execuţiei, dar şi în scurtarea termenului de implementare a proiectului.

Se pare că firma contractantă nu a primit avans pentru executarea lucrării, fapt ce o să o mobilizeze să finalizeze investiţia în timp mai scurt pentru a intra în posesia banilor. Prelungirea termenului de execuţie este în defavoarea firmei contractante.

În prima parte a zilei de miercuri, 21 august, cel puţin până la prânz, lipseau utilajele şi muncitorii de pe şantier, dar coada era uneori de zeci de metri şi nervii tensionaţi la maximum.

Pentru că lucrările din această perioadă scoate din sărite multă lume, venim şi vă adresăm următoarea întrebare:

Credeţi că s-ar putea face o programare mai logică a circulaţiei în Satu Mare, mai ales în august când vin acasă în concediu cei ce lucrează în străinătate?

 

Abonează-te acum Online!
 1. Virgil a spus: 25 august 2019, ora 14:38

  lucrurile sunt clare… fogel a gresit plateste cu functia… primarul a gresit… plateste… electoral… fiecare dupa responsabiltatea conferita de lege si de regulamente. eu sunt… siderat… nu-mi vine sa cred ca se poate intimpla asa ceva

 2. Riko a spus: 23 august 2019, ora 21:48

  despre cine ia parandalatul sau s paga nu zice nimeni nimic #adi sa pare ca stie multe dara nu s pune

 3. adi a spus: 23 august 2019, ora 14:09

  Coco+Andrei vai dar tare prosti puteti fi ;dar nu sunteti voi de vina ci cei care v-au conceput .Ma intreb daca cei care stau la primarie tot atita minte au ca si voi ???parca da Uitati-va la Gaborka cum n-a facut nimic si-a pus un salariu de n-a vazut satmarul,a ridicat taxele si impozitele pina la cer,a rezolvat cu prietenul lui sa n-avem curse internationale de pe aerportul din oras ,a asfaltat trei trotuare, a facut parcare pe platoul din centru nou si cite si mai cite Apropo Cocoiot+Andras de ce nu spuneti ca hibernati si voi in primarie???Iar la Macskalik propun sa se faca o statuie ptr.ideile lui geniale

 4. Coco Cutunio a spus: 23 august 2019, ora 12:47

  @Manea-Prietene,mai lasa-ne cu ”diaspora” si cu cei care lucreaza ”afara” si trimit bani in tara,ca doar o fac pentru ei,pentru familiile lor,nu pentru tine si nici pentru mine !Au ales sa plece pentru ca se castiga poate de 4-5 ori mai bine ”afara”,asa ca nu tot ne f-te-ti capul cu ”diaspora” care se sacrifica pentru noi !!Eu ma multumesc sa lucrez pentru 2500 de lei aici,acasa, si nu reprosez nimic nimanui!!

 5. Babacu a spus: 23 august 2019, ora 10:04

  @sudist: Adica lor li se permite sa provoace in fiecare zi (vezi „doliu” Trianon la Partium), altora nu li se permite sa spuna nimic.

 6. Sudist a spus: 23 august 2019, ora 09:48

  o sa se ajunga ca ungurii si romanii or sa-si dea in cap pe strada daca se merge pe directia asta mai departe. bagati-va mintile in cap mai oameni buni pina nu-i prea torziu. trageti-l pe primar la rost pentru tot ce face dar civilizat

 7. Traian a spus: 23 august 2019, ora 09:44

  vad ca o intoarceti pe etnic romani-unguri dar adevarul este ca toti primarii au fost unul mai slab ca altul. Kereskenyi este la capat de lista ori de unde il iei. e cel mai slab primaa pe care l-a avut satu mare. nu stie si nu face nimic distruge orasul din temelii cu bani de la guvernul roman si din ungaria

 8. un pensionar a spus: 23 august 2019, ora 09:38

  Joi la primarie ne-a mintit ca primarul este in concediu si nu ne poate primi pe noi pensionarii dati afara din sediu. Nua avem nici un cuvint de spus, cind avem probleme nu avem unde merge. Vai de noi

 9. Ionuţ B. a spus: 23 august 2019, ora 09:35

  – De citit –

  – Pentru cei care staţionează pe Podul Decebal, Botizului, Cloşca, Rosetti, Dariu Pop, Prahova, Inăului, Magnoliei, Dinu Lipatti, Aron Pumnul, Basarabia, Dacia, Mihnea Vodă, Aleea Timişului s.a. –

  • Agenţiile de turism din Satu Mare introduc în ofertă „Sejur de 7 zile pe un pod care străbate răul Someş”.

  • Mesaj al autorităţilor locale: Aglomeraţia demonstrează că Zilele Culturale Partium bucură din nou de mare succes!

  • Din banii strânşi din măririle de taxe şi impozite, autorităţile promit foc de artificii o dată pe zi pentru şoferii care şed pe bulevardul Cloşca.

  • Pentru distracţie, angajaţii căilor ferate plimbă o locomotivă din juma’ în juma’ de oră pe la trecerea de pe Rosetti.

  • Pentru că nu mai are ce să posteze pe grupul Facebook, Administraţia Domeniului Public a început să ridice autovehiculele oprite ilegal pe Podul Decebal.

  • Practic prin crearea acestui haos se încearcă muşamalizarea eşecului conducerii CSM Satu Mare în privinţa înscrierii echipei de fotbal în Liga a 3-a.

  • Reconstrucţia colectorului de canalizare de pe bulevardul Octavian Goga a adus prima chintă roială pentru un muncitor care-l testa pe celălalt coleg prezent la datorie.

  • Cum Nauru nu are capitală, aşa nici comisia de circulaţie din Satu Mare nu poate fi suspectată de vreo logică.

 10. satmarean din tata-n fiu a spus: 23 august 2019, ora 09:34

  Ziceti ca dr. Coica a fost slab si a adus izul sudist? Dar Gabor ce iz aduce? Poate de la buda-pesta. primarul asta, gaborul asta lenes nu-i bun nici pentru unguri

 11. Manea a spus: 23 august 2019, ora 09:29

  iti inteleg minia andrei-bacsi. zici ca nu pleaca primarul in concediu? Da de unde stii, esti cumva in echipa lui? sa-ti fie rusine ca injuri DIASPORA, pe cei care lucreaza afara si trimit bani in tara!

 12. Andrei a spus: 23 august 2019, ora 08:41

  Chiar nu intelegeti ca TREBUIA FACUTA ACEA CONDUCTA ? Ce-i care vin acasa si sunt atat de luminati in ale lucrurilor lumesti , altadata le recomand sa faca bine , inainte, sa ia media electronica si sa se conformeze c-am ce se vor face in cursul acestei veri prin oraselul nostru , si daca nu leo placea ce o sa citeasca , pot sa ramana acolo unde s-au dus …… ca deeee , numai in oraselul nostru sunt ambuteiaje , numai aici nu se poate merge peste limita admisa , numai la noi tot ce este mai rau , mda ! Si amaratu asta de primar , cu staful lui cu tot , numai aici nu vrea sa plece in concediu , in loc sa va faca voua tema de barfit ! Mai ziceti ca echipa actuala nu a facut nimic ! RUSINE sa va fie ! Ce mama focului a facut olteanul vostru ? A adus izul sudist ! C-am atat ! No trai bun cu baba fratilor !

 13. Mariana a spus: 23 august 2019, ora 08:20

  Mai oameni buni, după ce ca ne ţineţi blocaţi şi daţi peste cap totul în oraşul asta nici nu lucraţi. Adică eu şi azi dimineaţă la 7 am plecat de acasă ca să fiu sigura ca nu stau o ora în trafic şi nu era nimeni în teren. Adică ma întreb la voi la cât începe munca? Ca şi ieri pe la ora 17 era tot la fel bătea vântul. Pai în aceste condiţi veţi termina lucrarea la Paştele Cailor.

 14. Ovi a spus: 23 august 2019, ora 07:56

  Primarul Gabor nu se ocupa decit de sport si sportive si lasa toate
  celelalte probleme pe mina lui Maskulic care decide de unul singur ce sa faca. credca aici e vorba si de luat procente din lucrari astea care nu se mai termina si multe nu sunt necesare. Alo, organele! ce faceti?

 15. Szalma Jack a spus: 23 august 2019, ora 07:41

  Am fost recent in Oradea,la Parc acvatic Nymphaea,strandul PRIMARIEI din Oradea,construit pe bani europeni !!Iti vine sa turbi cand vezi cate a facut acest primar,ce minune a facut din centrul vechi al Oradei,tot pe bani europeni,un nou pod peste Cris,tot pe bani europeni,si asta la doar 130 de km de noi,si ce departe e Gabor si acest cyti manager macskulics de ce a facut el!!Eu tind sa cred ca acest primar din Satu Mare nu numai ca este un primar dezastru,dar mai cred ca-i sabaoteaza pe satmareni,intentionat!Eu asa cred !!Se tot lauda ca ”se v-a face”,insa de aproape 4 ani n-a facut absolut nimic !!Ne tot arata desene,schite si machete de cum ar trebui sa arate podul Decebal,pasarela spre mall,centrul nou si centrul vechi,al treilea pod ,parcari supraetajate,etc. insa absolut nimic nu se realizeaza !!Ok,l-au ales maghiarii intr-un numar covarsitor pentru ca UDMR asta le-a cerut,pe asta l-au oferit,insa cred ca daca udmr le cerea maghiarilor sa-l voteze pe Sandokan din Halmeu,astia o faceau fara sa stea pe ganduri.Adica, mai oameni,cand prezinti un om la candidatura te asiguri ca va fi in staresa sa gospodareasca un oras,nu trebuie sa fie doar un om politic !!Nu vreau sa zic ca alt primar a facut mai mult,Coica sau Illes de exemplu,pentru ca si acestia au fost propusi si alesi la fel,fara sa se tina cont de eventuale performante sau aptitudini .Atata timp cat vom vota ceea ce ne propun rahaturile din politica,apoi la asta sa ne asteptam !!

 16. dinca a spus: 22 august 2019, ora 23:00

  asta-i mult laudata echipa udmr. atita pote primaru dus cu pluta
  plimbaret pela crisme

 17. joi a spus: 22 august 2019, ora 22:53

  haioasa treaba cu drumul scurt din centru in carpati dar si eu am stat
  la coada una ora 37 minute

 18. Valea a spus: 22 august 2019, ora 22:28

  dupa cum zice dl Tavi poate numai se prefac ca lucreaza ca sa ia banii
  fara ca sa faca nimica. asa a facut acel Msk si la o mare firma din satu mare

 19. Tavi a spus: 22 august 2019, ora 22:01

  Lucrarile au fost programate sa inceapa pe 21 August. Acum este 22 August ora 21:58 si inafara de despartitoare de benzi nu se afla nimic pe acel tronson de drum. Asfaltul este intact. Probabil lucreaza ca sobolanii, in canale. Ma intreb ce pazesc alesii „poporului”? Fotoliile? Cati dintre ei sunt nevoiti sa parcurga zilnic acel drum? Care este atitudinea politiei? Care este rolul prefectului, al primarului, al consilierilor?

 20. Mihnea a spus: 22 august 2019, ora 21:58

  acesta-i numai virful aezbergului sapati mai adinc si vedeti ce aflati
  despre acest maskulic, inclusiv ce a facut pe unde a mai lucrat

 21. zoli a spus: 22 august 2019, ora 19:02

  D-lor de la primarie sunteti niste sobolani fara minte, dar asa se procedeaza ,unde va credeti, cit mai bateti joc de noi ???Cit mai e tinut pe post asa zisul city manager de marskurlik; asta-i un nenorocit,habarnist care numai timpeni a facut.Mai Gabore dar matale nu poti fara el ,dai d-le un picior undeva sa zboara la masa-n brate Terminati odata cu timpeniile s-au luati jucariile si plecati dracului

 22. Vasile a spus: 22 august 2019, ora 17:36

  nu credeam ca dupa o catastrofa de primar ca Coica poate veni o alta si mai mare ca Gabor acesta. mie imi vine sa plec cu toata familia unde vad cu ochii sa nu mai aud de orasul acesta. va rog sa ma iertati ca vorbesc asa

 23. Robi a spus: 22 august 2019, ora 16:27

  Este incredbil cum suntem nevoiti sa stam peste o ora si jumatate ca sa ajungem acas, in M17 in cazul meu. Miercuri in jurul orei 17-18-19 am fost deviat pe Closca catre ruta ocolitoare. Dar cand am ajuns la acel sens giratoriu politistii locali nu ne-au lasat sa o luam pe Rosetti. Probabil era totul blocat din cauza unui tren. Acei politisti ne-au trimis mai jos spre liceul german si dupa alte cateva sute de metri si zeci de minute am facut stanga sa ne intoarcem spre acel sens giratoriu. Atunci am mers pe Rosetti si politistii nu mai erau acolo. Poate li s-a terminat timpul de lucru. Este incredibila aceasta situatie, dupa calea ferata totul este in regula. Dar pana acolo este un adevarat calvar. Am prieteni care locuiesc in zona si care pur si simplu sunt blocati. Trebuie sa se gaseasca alte solutii….

 24. Loredana a spus: 22 august 2019, ora 16:12

  Pina acum nimeni nu ia luat la rost pe acesti domni mai ales pe acest city-manager despre care am auzit si eu ca el este adevaratul conducator a primariei daca ai o problema trebuie sa vorbesti cu el. dau totala dreptate la doamna Mariana ca stau si eu in zona

 25. Mariana a spus: 22 august 2019, ora 15:24

  nu e normal ce se întâmplă momentan în zona Parcului George Boitor străzile adiacente. Ne-au închis total accesul către locuinţe. Cum sa stai ore întregi în trafic ca să ajungi acasă ptr ca ei s-au gândit sa închidă Bdul Goga şi sa facă benzi doar ptr a ajunge înspre centru. Stimate Dl Primar, stimate Dl City Manager apreciem grija ptr urbea noastră şi tot ce înseamnă îmbunătăţire însă nu apreciem modul în care se organizează lucrurile. Adică cum sa închizi un cartier întreg şi toată circulaţia sa o înghesui pe doua străzi? V-aţi gândit cumva şi la cei ce sunt riverani pe străzile adiacente Bdului Octavian Goga şi care au joburi altundeva decât în Primărie sau Palatul administrativ şi nu au timp disponibil sa stea un sfert juma de ora pe Closca şi Rosetti ca să ajungă la munca sau unde au de mers? Oare când se vor putea face lucrurile în mod normal? Din păcate nu toţi suntem în concediu şi nici elicoptere nu avem.

 26. satmareanul a spus: 22 august 2019, ora 13:34

  Stiti ca pe un site din satu mare a scris ca Mazkulic nu si-a depus declaratia de avere de doi ani? verificati.

 27. Minte a spus: 22 august 2019, ora 13:33

  Îţi trebuie şi minte să te organizezi… 1 oră şi 45 de minute din centru până în Carpaţi cu maşina e ceva. Total deplasat, domnu’ szuper. Asta cu gândirea se poate rezolva cumva, sunaţi un prieten, întrebaţi publicul. În fine, din rău în mai rău

 28. Lodina a spus: 22 august 2019, ora 13:14

  nu as zice ca n-aveti dreptate… MARE DREPTATE

 29. Anda a spus: 22 august 2019, ora 13:12

  marelui M i se zice la primarie Super-Mammy. bunicuta fantastica este kutiafaso fata de acest super -city-manager care baga pe toti in buzunar

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345