08.04.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: dr. Călin Bumbuluţ, dr. Adrian Farcău, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Realitatea din spitalele din România.(reluare) 01.30 Ştiri 02.00 Audienţe în direct cu Victor Constantinovici, invitaţi: Adrian Marc, Cătălin Tolontan, Călin Cruceru. Titlul emisiunii: Încep testările pentru Covid 19 la Satu Mare. (reluare) 03.30 Portret de artist 04.40 Concert la Filarmonica Dinu Lipati din Satu Mare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: dr. Călin Bumbuluţ, dr. Adrian Farcău, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Realitatea din spitalele din România.(reluare) 09.35 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Producţia de confecţii între necesitate şi realitate.. 10.25 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: De ce facem sacrificii? 11.05 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Arta de a dărui. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Victor Constantinovici, invitaţi: Adrian Marc, Cătălin Tolontan, Călin Cruceru. Titlul emisiunii: Încep testările pentru Covid 19 la Satu Mare. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: dr. Călin Bumbuluţ, dr. Adrian Farcău, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Realitatea din spitalele din România.(reluare) 15.37 Teleshopping 15.55 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 17.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Eugeniu Avram. 18.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, Eugenia Sabou (reluare)

Credeţi că modernizarea Aeroportului va duce la dezvoltarea judeţului Satu Mare?

Scris de I. Z., 20 octombrie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Presedintele CJSM Adrian Ştef

Presedintele CJSM Adrian Ştef

Contractul de finanţare pentru implementarea proiectului “Reabilitare şi modernizare suprafeţe de mişcare şi extindere aerogara la aeroportul Satu Mare”, a fost semnat în data de 2 octombrie 2015, între Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial – Transport 2007-2013 şi Regia Autonomă Aeroportul Satu Mare în calitate de Beneficiar.

Obiectivul general al proiectului este sprijinirea dezvoltării infrastructurii de transport aerian pe teritoriul României, pentru realizarea obiectivului general al Programului Operaţional Sectorial ”Transport” 2007-2013 şi anume de a promova un transport durabil în România, în condiţii de siguranţă şi eficienţă, pentru persoane şi mărfuri, la nivel de servicii la standarde europene.

Valoarea totală a proiectului este de 66.293.636,26 lei, iar firmele ce realizează lucrările dau asigurări că, dacă şi vremea va ţine cu ele, se vor încadra în termenul stabilit respectiv 31 decembrie.

Proiectul îşi propune extinderea aerogării, reabilitarea şi conservarea suprafeţei de mişcare a Aeroportului Satu Mare, conservarea reţelelor de canalizare şi echiparea direcţiei principale de aterizare 19 cu sisteme de balizaj.

Astfel, prin acest proiect se va reabilita şi moderniza aeroportul Satu Mare prin următoarele tipuri de lucrări: structuri rutiere aeroportuare, echiparea cu instalaţii de balizaj şi construcţii aferente instalaţiilor de balizaj, canalizare pluvială şi drenaje, marcaje şi inscripţionări, climatizare în PT1 şi extindere aerogară.

Până acum, pista a fost reabilitată aproape în totalitate, fiind înlocuite aproximativ 400 de dale de beton. Peste aceste dale va fi turnat un strat asfaltic de uzură, iar pista va beneficia de un sistem de balizaj axial, care va fi încastrat în suprafaţa de asfalt a piste.

Adrian Ştef a precizat că au fost purtate discuţii cu reprezentanţi a două companii aeriene, Wizzair şi Ryanair, însă reprezentanţii celor 2 operatori de zbor au cerut anumite condiţii pentru a semna contracte cu Aeroportul Satu Mare, iar unele dintre aceste condiţii s-au referit la refacerea pistei, dar şi la extinderea capacităţii de primire şi a zonei de grupare.

Preşedintele CJ a precizat, în conferinţa de presă de marţi, că odată ce lucrările vor fi finalizate, se va relua discuţia cu aceşti operatori, în trecut fiind vorba despre zboruri către Germania, Franţa şi Italia, cu plecare de pe Aeroportul Satu Mare.

Credeţi că modernizarea Aeroportului va duce la dezvoltarea judeţului Satu Mare?

Abonează-te acum Online!
 1. mariana a spus: 07 noiembrie 2015, ora 22:26

  Ica. si Hahaha aveti mare dreptate .
  Sunt Multi satmareni care lucreaza in strainatate si trebuie sa mearga in Ungaria sau Bucuresti ca sa ia avionul spre locul de munca . Eu ca sa vin in Satu Mare trebuie sa zbor cu 2 avioane ca sa ajung .
  Eu cred ca cei care au bagat bani in buzunar se vor linisti dupa furtuna din tara , ar fi si cazul si timpul .Nu credeti ?

 2. justice a spus: 02 noiembrie 2015, ora 07:51

  NU VA DUCE LA DEZVOLTAREA JUDETULUI ci la umplerea buzunarelor politrucilor si mafiotilor cercurilor transpartinice politic si asta incepand inca de la inceperea lucrarilor de unde se vor lua spagi (comisioane mai nou)

 3. ica a spus: 02 noiembrie 2015, ora 04:32

  Ce legatura are domnilor comentatori modernizarea aeroportului cu demisia de care vorbiti ? Lasati-i pe edili sa munceasca creativ!

 4. necunoscut a spus: 31 octombrie 2015, ora 08:45

  Traficul este infernal si nu doar in orele de varf ci mai tot timpul.
  Deci mai bine ne-ati pune sa votam ptr. al 3-lea pod.
  P.S. Votul asta este mincinos. Se poate vota de mai multe ori de pe acelasi dispozitiv

 5. ica a spus: 26 octombrie 2015, ora 18:22

  Felicitari organizatorilor!Iar pentru cei care sunt putin ignoranti si comenteaza fara sa gandeasca , cursele pe avion aduc profit financiar.

 6. cititorul a spus: 22 octombrie 2015, ora 12:38

  Cred ca modernizarea Aeroportului va duce la dezvoltarea si inbogatirea familiilor STEF,GOVOR,prin „Tehnic Asist” ar fi bine ca DNA,DIICOT sa intervina,pana nu-i prea tarziu,uitati ce au facut pe str.Amatului tehnic asist,au incasat bani ,ptr.lucrarea facuta de jumatate,pe o singura parte au facut trotualul,strada pe care circula nu numai satmareni ,vin sa memoreze morti si din strainatate , este cel mai mare cimitir din Satu Mare.

 7. gogu a spus: 21 octombrie 2015, ora 20:54

  Doua poduri pe Somes, unu intr-un capat, celalalt in capatul opus a orasului Satu Mare ar ajuta si in dezvoltarea judetului!!!

 8. gigu a spus: 21 octombrie 2015, ora 18:05

  pai se putea sa lipseasca ^Tehnic Asist^??zgovore zgovore,,

 9. gogu a spus: 21 octombrie 2015, ora 17:15

  modernizarea nu este de ajuns ,trebuie management bun , conducere interesata de servirea clientilor cu rute si preturi bune.Aeroportul din Debrecen (HU) a avut anul acesta 180 000 pasageri ,mare numar fiind romani.Lista rutelor se tot largeste ,precum si numarul curselor.
  In Ro .multe lucrari se fac de dragul de a sifona bani pt firmele cunoscutilor ,ce se alege dupa nu mai intereseaza .Vezi terenuri de sport,bazine partii ,etc care stau in paragina ,nefolosite .

 10. Hahaha a spus: 21 octombrie 2015, ora 14:25

  Ar putea duce la dezvoltare numai daca se vor face zboruri internationale, spre Europa mai ales!

 11. Arlin a spus: 21 octombrie 2015, ora 10:48

  Sunt sigur ca si proiectul asta duce la dezvoltarea judetului. Nu se poate sa se faca toate deodata, daca ar fi fost UDMR-istii la putere nu s-ar fi facut nimic, doar online cu hartile lor!

 12. Ştefan a spus: 21 octombrie 2015, ora 08:13

  Modernizarea infrastructurii ar duce la dezvoltarea judeţului.

 13. gigi a spus: 21 octombrie 2015, ora 06:54

  Nu.Dezvoltarea judetului,impune dezvoltarea sectoarelor economice;industria,agricultura,turismul,etc.Momentan,aceste sectoare sunt slab reprezentate in economia tarii.Daca luam ca exemplu orasul Debrecen,de la vecinii nostri unguri,desfasoara curse regulate spre Londra,Eindhoven,Milano,Brussel….Aceste curse se datoreaza in mare masura turismului,mai precis celui mai mare parc acvatic din estul Europei,ajduszoboszlo.Sa nu uitam de economia judetului Cluj care face sustenabila functionarea aeroportului.Comparand judetul Satu Mare cu cele doua judete,in situatia actuala, nu se impunea modernizarea de asemenea anvergura.

 14. ion a spus: 20 octombrie 2015, ora 22:28

  NU, dar se va face o gaura mare in buget ! Nu cred ca intelege cineva unde se vor duce banii din moment ce avem cladiri si pista ? Doamne, in alte tari probabil ca se face cu cesti bani totul NOU nu reabilitat !

 15. anonymous a spus: 20 octombrie 2015, ora 18:19

  NU.
  Il rog pe domnul Stef sa ne spuna el cum poate modernizarea aeroportului sa dezvolte judetul.Sa nu ma intelegeti gresit sunt de acord cu modernizarea aeroportului dar sa nu invoce ca asta v-a duce la modernizarea judetului,cuuuuum????Dar un lucru e sigur…ei se vor dezvolta,dar judetul deloc de pe urma acestui proiect.

 16. sile a spus: 20 octombrie 2015, ora 17:10

  De unde a aparut pacaliciul asta?A scapat de la vreun ospiciu?

 17. Satmarean a spus: 20 octombrie 2015, ora 16:39

  Demisia lui Stef ar duce la dezvoltarea judetului !

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.