01.04.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Ovidiu Mureșan, Ciprian Costea, Lorand Turos. Titlul emisiunii: Cum se dau banii pentru șomaj tehnic.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audiențe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Silaghi Daniela. Titlul emisiunii: Cum depășim stresul provocat de izolarea la domiciliu? (reluare) 03.30 Sport 04.45 Portret de artist, invitat: Maria Carmen Sas. 05.50 Cultură cu Laczko Eva. Titlul emisiunii: O jumătate de secol de teatru la Satu Mare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Ovidiu Mureșan, Ciprian Costea, Lorand Turos. Titlul emisiunii: Cum se dau banii pentru șomaj tehnic.(reluare) 09.30 Info Studio cu Mihai Sălceanu, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Cât de afectate sunt firmele de pandemia de Coronavirus? 10.30 Cultură cu Ioana Vladimirescu 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audiențe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Silaghi Daniela. Titlul emisiunii: Cum depășim stresul provocat de izolarea la domiciliu? (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Ovidiu Mureșan, Ciprian Costea, Lorand Turos. Titlul emisiunii: Cum se dau banii pentru șomaj tehnic.(reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ioana Zaharia. Titlul emisiunii: Obiective versus fantezii. 16.25 Concert Sinfonic la Filarmonica Dinu Lipatii din Satu Mare. 18.00 Audiențe în direct cu Ioan Anițaș (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audiențe în direct cu Ioan Anițaș (reluare)

Credeți că în Satu Mare s-au luat toate măsurile împotriva răspândirii coronavirusului?

Ca județ de graniță, Satu Mare este una dintre zonele cele mai expuse transmiterii coronavirusului. Prin punctul de trecere de la Petea intră în țară românii care fug din Italia originari din județele din nordul Moldovei, din județele Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud și, evident, din județul Satu Mare.

Municipiul Satu Mare, dată fiind apropierea de Petea, a devenit un loc de popas pentru călătorii obosiți de drum. Nu doar cei plecați din Italia sunt posibili purtători de virus, ci și românii care vin din alte țări, mai ales din Spania și Franța.

Este adevărat că s-a organizat o triere a refugiaților de teama coronavirusului, dar ca peste tot în țară insuficient de bine pregătite și dotate. Dovada neglijenței, faptul că un infectat a fost izolat împreună cu alte 40 de persoane.

Un lucru regretabil este și apropierea ziariștilor sătmăreni de zona de izolare în care se găsea bărbatul infectat. Sunt testați și vreo 5-6 lucrători de la punctul de trecere de la Petea.

Dar în ansamblu, Satu Mare, atât județul cât și municipiul, nu au avut probleme grave de pregătire anti-coronavirus.

Contează însă care este impresia populației care vede ce se întâmplă în alte județe, în alte localități din țară. Se pot întâmpla și lucruri neștiute de autorități, pot exista persoane venite din zonele roșii din Europa care au scăpat de controale la punctele de trecere de la Petea și Urziceni. Cetățenii care au informații despre aceste persoane ar trebui să anunțe autoritățile.

În acest sens întrebarea noastră este:

Credeți că în Satu Mare s-au luat toate măsurile împotriva răspândirii coronavirusului?
Da
Nu
Vezi Rezultate
Abonează-te acum Online!
 1. y a spus: 22 martie 2020, ora 08:56

  Ca să-l citez pe Hofi Géza :”Ne-am pregătit de iarnă. Doar că nu ne-am așteptat la zăpadă”.
  De 30 de ani am tot construit biserici. Câte spitale am construit în aceeași perioadă? Unde este spitalul de mari arși promis după Colectiv? Unde sunt spitalele regionale? Bine că ne mântuim cu Catedrala Neamului!
  A rămas să ne rugăm ca să nu pățim nimic. Dar numai în grupuri mici de maxim 3 persoane. De la autorități nu mă aștept la nimic bun.
  Cine recunoaște că este vinovat pentru situația creată? Politicienii? Mă faceți să râd amar.

 2. Radu a spus: 22 martie 2020, ora 00:03

  Spitalul județean trebuia ajutat și pe timp de pace. Recunoașteți că fiecare a trebuit la un moment dat să cumpărați medicamente sau alte materiale sanitare necesare pe durata internarii. Oare acum o fi pregătit? S-au schimbat ceva recent și acum sunt de toate? Vom afla fiecare la următoarea internare.

 3. Nimeni a spus: 21 martie 2020, ora 01:44

  Cand apar acest gen de situatii masurile initiale de obicei nu acopera toate aspectele, spre exemplu, cica noi romanii avem numai in Italia 55.000 de prostituate, din care un procent insemnat sunt minore. Probabil sunt si din judetul nostru, multe tot din judetul nostru lucreaza in alte tari avand aceasta meserie nobila. Luandu-se masuri stricte acolo, din ele se vor intoarce acasa, ca doar ce sa faci pe strazi pustii? Acasa, evident ca se vor prezenta ca persoane onorabile, aspect placut, abordari directe, dar multe contaminate cu nemernicul de virus. Nu cred ca le va fi foarte greu sa agate clienti de pe la noi si …iar coronavirusul iese castigator. Evident ca se pune intrebarea, cum naiba o vietate fara creier, de dimensiuni minuscule, reuseste sa reziste in fata unei specii pamantene care se considera inteligenta?

 4. anton de la canton a spus: 20 martie 2020, ora 17:51

  În majoritatea orașelor se dezinfectează cu soluție cu clor : străzile ,trotuarele, parcurile, ghenele de gunoi,wc-urile publice etc ;i ghici cine o face ?

 5. mipudeco a spus: 19 martie 2020, ora 10:15

  MĂSURI ÎN SATU MARE? DACĂ SPITALELE STRIGĂ CU DISPERARE CA NU AU MATERIALE IGIENICE SAU DEZINFECTANTE, ATUNCI CARE SUNT MĂSURILE PENTRU POPULAȚIE? MAGAZINELE ADUC MARFA (CÂND POT ȘI ELE) ȘI SCHIMBĂ MEREU LOCUL PRODUSELOR LA RAFT. PRETURILE SUNT DE NEGĂSIT ȘI ELE. STAI ȘI CAUȚI DE IȚI VINE RĂU, ÎN TIMP CE ALTĂ PERSOANA AȘTEAPTĂ AFARA SĂ INTRE ÎN MAGAZIN. LA CASELE DE MARCAT GĂSEȘTI DESCHISE DOAR CÂTEVA, CHIAR ȘI DOAR UNA. MĂNUȘI ȘI MĂȘTI NU SUNT ÎN TOATĂ ȚARA. DEZINFECTANTE, NICI ATÂT. ASTA ESTE CALEA RĂSPÂNDIRII RAPIDE A VIRUSULUI. DAR CUI ÎI PASĂ? PENTRU MĂȘTI, GREU AR FI DE LUAT ÎN CALCUL MONDIALA?

 6. Satmarean a spus: 18 martie 2020, ora 12:28

  Asta poate spune un specialist .

 7. pili a spus: 18 martie 2020, ora 10:20

  Nuuuu o luat masurile ,singura tara care o luat masurile de la inceput e China .

 8. jolt a spus: 17 martie 2020, ora 20:56

  foarte bine ca puneti asa o intrebare ca sa poate spune fiecare om
  opinia. Personal stiu ca la satu mare nu se iau masuri ca lumea
  sa fie linistita ca tot este in regula

 9. patriot a spus: 17 martie 2020, ora 20:47

  Sa fim sinceri: spitalul din Satu-Mare nu a fost capabil inainte de corona virus sa asigure siguranta pacientilor. Mizerabil! Sa speram ca noi sa nu ajungem acolo.

 10. George a spus: 17 martie 2020, ora 16:56

  in Romania sunt asa putine cazuri de coronav pentru ca nu sunt testati toate persoanele suspecte ca nu au aparate

 11. Horia a spus: 17 martie 2020, ora 16:54

  s-au prefacut ca iau toate masurile. au vorbit au vorbit si practic nu au facut nimic

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.