Credeţi că este corect ca vânzătorii din pieţe să plătească o taxă de masă pe perioada stării de urgenţă când, practic, pieţele nu au funcţionat? | Informaţia Zilei

Credeţi că este corect ca vânzătorii din pieţe să plătească o taxă de masă pe perioada stării de urgenţă când, practic, pieţele nu au funcţionat?

Vânzătorii de la tarabele din pieţele din Satu Mare s-au arătat profund nemulţumiţi de faptul că pe perioada stării de urgenţă, deşi nu au vândut în pieţe, au fost obligaţi de ADP să plătească taxele de mese. Am publicat un articol pe această temă, în care şi-a prezentat punctul de vedere şi conducerea ADP. Pentru lămurirea cetăţenilor care au avut de suferit în perioada pandemiei, poate fi cazul să se pronunţe şi conducerea Primăriei Satu Mare.

În aceeaşi situaţie sunt şi firmele din domeniul HORECA, când toate hotelurile, barurile, restaurantele au fost închise.

În multe locuri din ţară firmele respective au fost scutite de la plata impozitelor şi taxelor locale. Se poate acest lucru şi la Satu Mare?

Fără să mai intrăm în amănunte, problema aceasta fiind de notorietate publică întrebările noastre sunt:

Credeţi că este corect ca vânzătorii din pieţe să plătească o taxă de masă pe perioada stării de urgenţă când, practic, pieţele nu au funcţionat?
Da
Nu
Vezi Rezultate
Ar fi corect ca firmele din domeniul HORECA sa fie scutite de plata impozitelor şi taxelor locale pe perioada când au fost închise?
Da
Nu
Vezi Rezultate
Abonează-te acum Online!
 1. suporter a spus: 24 mai 2020, ora 21:34

  La cat costa căpşunele. Ar trebui triplată taxa. 13-15 lei in piaţa mare şi la Someş 10 lei . Mai ieftin e in Bucharest

 2. ana a spus: 22 mai 2020, ora 13:15

  tot depinde de primar asa ca nu mai dati vina pe conducerea pietelor

 3. Mircea a spus: 22 mai 2020, ora 08:43

  Am urmarit cu atentie ce a facut primaria Satu Mare in aceasta perioada grea pentru toata lumea. Nu pot spune nimic bun. Primarul acesta parca traieste in alta dimensiune. Face Satmarul de rusine

 4. trecătorprin satu mare a spus: 22 mai 2020, ora 07:45

  Exista multe lucruri anormale la noi: nu locuiesti intr-un apartament, stai in alta parte, dar platesti cheltuieli de bloc pentru ambele!
  Nu folosesti gaz, nelocuind acolo, dar platesti lunar (abonament?).
  Nu stiu ce se intampla cu abonamentele la autobuz pentru persoanele care nu au circulat din 11-12 martie.

 5. Alin a spus: 22 mai 2020, ora 07:12

  In mod normal, da! Ar trebui măsuri de sprijin de genul celor menţionate in a doua întrebare a sondajului. Ma refer la asta pentru ca am un bar, poate mult spus local, la sat. E închis de mult timp, nu-i aşa? Nu câştig nimic in perioada asta. Şi nici nu m-am îmbogăţit de când am aceasta afacere ca sa spun ca am din ce trai liniştit. Vrem măsuri de sprijin! Ne-ar ajuta sa nu fim nevoiţi sa plătim impozite şi taxe locale pe perioada cât am avut porţile închise.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345