Credeţi că ar trebui organizate alegeri parlamentare anticipate? | Informaţia Zilei

Credeţi că ar trebui organizate alegeri parlamentare anticipate?

Scris de I. Z., 02 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Vot-alegeri

Vot-alegeri

Primarii ar trebui aleşi din două tururi de scrutin?

După victoriile electorale din 2019 ale partidelor de dreapta, care au condus la căderea guvernului PSD, odată cu instalarea guvernului minoritar PNL s-a lansat ideea alegerilor parlamentare anticipate.  Eurodeputatul Rareş Bogdan, primvicepreşedinte PNL, a anunţat că premierul Ludovic orban îşi va da demisia în luna februarie pentru ca în aprilie să aibă loc alegeri anticipate.

Anticipatele sunt susţinute în mod clar de USR şi PMP, dar ALDE şi Pro România, şi mai ales PSD, se opun. UDMR susţine anticipatele, dar pune condiţia ca primarii să fie aleşi în continuare dintr-un singur tur. Kelemen Hunor mai propune şi prelungirea mandatului primarului şi a consilierilor locali şi judeţeni la cinci ani.

Principalele teme politice ale acestei perioade sunt alegerile parlamentare anticipate şi  schimbarea legislaţiei privind alegerile primarilor din două tururi de scrutin.

În acest sens oferim alegătorilor posibilitatea de a-şi prezenta opiniile privitoare la aceste probleme de mare interes.

 

Întrebările la care vă rugăm să răspundeţi sunt:

Credeţi că ar trebui organizate alegeri parlamentare anticipate?
Da
Nu
Vezi Rezultate

Primarii ar trebui aleşi din două tururi de scrutin?
Da
Nu
Vezi Rezultate

Abonează-te acum Online!
 1. Calinoiu Danut a spus: 30 ianuarie 2020, ora 16:34

  daca sar legifera participarea la vot obligatorie nu cred ca ar mai fi nevoie de doua tururi de alegeri si daca ar fi sanctionat parla mentarul sau senatorul care nu respecta votul pe care la primit de la popor si pleaca la alt partid cred ca sar rezolva multe probleme

 2. satmarean a spus: 04 ianuarie 2020, ora 07:09

  as avea o rugaminte la satmarenii plecati din tara. Sa faca cumva ca sa se intoarca acasa sa voteze la alegerile locale pentru un PRIMAR ADEVARAT LA SATU MARE.

  NUMAI CU EI PUTEM CISTIGA!!!!!

 3. Florian a spus: 03 ianuarie 2020, ora 23:37

  alegeri in doua tururi sunt normale. de asemeni si alegeri parlamentare la termen. daca pnl si-a asumat guvernarea sa o duca pina la urmatoarele alegeri adica la toamna. asa cred eu ca este corect.

 4. Lucy a spus: 03 ianuarie 2020, ora 10:43

  Daca vrem sa ne fie mai bine sunt de parere c-ar trebui facute si alegeri anticipate si primari sa fie alesi din doua tururi. asa este peste tot in lume numai la noi este democratie oroginala. La satumare situatie este si mai grava pentru ca maghiarii voteaza toti cu un candidat si romani se desbina si astfel alegerile sunt viciate etnic

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Goldis Admitere

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517