Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii: 1200 grame crap, 200 gr. orez, 50 ml bulion, 3 gr. piper, 120 gr. ceapă, 150 ml ulei , 50 gr. roşii, 30 gr. sare

Mod de pregătire: se curăţa crapul de solzi, se scot intestinele, se spală şi se taie în 6 bucăţi. Se şterg cu un şervet şi se dă un praf de sare şi piper. În uleiul încins într-o cratiţă se prăjeşte ceapa tocată mărunt după care se adaugă orezul, ales şi spălat dinainte, care se căleşte timp de 6 minute. Se stinge cu bulionul de roşii îndoit cu zeamă de peşte sau apă. Se lasă sosul să fiarbă câteva minute, se adaugă pestele care se decorează cu câte o felie de roşie, se strpăeşte cu ulei, se presară restul de sare şi piper şi se dă la cuptor 15 minute.

 

Poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Okonomiyaki: Omletă în stil japonez

Okonomiyaki: Omletă în stil japonez

Similar cu o omletă sau o clătită, okonomiyaki este un fel de mâncare japonez extrem de popular. Aluatul se face cu ouă, făină, apă, igname ras și varză mărunțită. În amestec sunt adăugate ocazional ingrediente suplimentare precum pește, fructe de mare, carne, legume sau brânză.

Rețeta de pui Marengo

REȚETE FRANȚUZEȘTI

Reteta preferată a lui Napoleon: Puiul Marengo

Napoleon Bonaparte este cunoscut pentru multe lucruri, dar când vine vorba de mâncarea sa preferată, istoria ne spune că era un om cu gusturi relativ simple pentru statutul său. Una dintre mâncărurile despre care se spune că îi plăcea mult era “Puiul Marengo”. Această mâncare a fost creată în urma bătăliei de la Marengo, când bucătarul său, Dunand, a fost forțat să improvizeze o masă cu ingredientele disponibile după victoria franceză asupra austriecilor în 1800.