Crăciunescu este uimit de delegările lui Istvan Kovacs

Scris de Constantin Demian, 27 noiembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Într-o intervenţie televizată, fostul mare arbitru Ion Crăciunescu (72 de ani), singurul arbitru român care a condus o finală de Liga Campionilor, nu înţelege de ce Istvan Kovacs (38 de ani) nu a primit un meci ca “central” la actualul Campionat Mondial, fiind delegat de 4 ori ca rezervă.

”Merita mai mult, este un arbitru bun. Are o vârstă foarte bună pentru un arbitru. Nu înţeleg raţionamentul celor de la FIFA… mi se pare mult prea mult să fie de 4 ori al patrulea. Faţă de ce arbitri am văzut la acest Mondial, să mă ierte Dumnezeu… pur şi simplu nu înţeleg! Ori îl ţine rezervă acum şi vor să îl delege în fazele superioare, dar nu ştiu ce să cred”, a spus Ion Crăciunescu la emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport. Istvan Kovacs face parte dintre cei 36 de “centrali” convocaţi la Campionatul Mondial din Qatar. Românul a primit până în acest moment doar 4 delegări în calitate de arbitru de rezervă. Conform statisticilor, arbitrul din Carei se numără printre cei 11 “centrali” fără delegare în teren la acest turneu final. În această situaţie se află Ma Ning (China), Yoshimi Yamashita (Japonia), Bakary Gassama (Gambia), Maguette Ndiaye (Senegal), Saíd Martínez (Honduras), César Ramos (Mexic), Kevin Ortega (Peru), Matthew Conger (Noua Zeelandă), Stephanie Frappart (Franţa) şi Salima Mukansanga (Rwanda).

Dar, cum unii arbitri au “călcat pe bec” în meciurie din grupe există posiblitatea să-l vedem pe Kovavs delegat în fazele superioare ale Mondialui.

Kovacs şi franţuzoaica Stephanie Frappart sunt singurii europeni în această ipostază.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517