Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Lorand Turos. Titlul emisiunii: Ce se întâmplă cu fondul de pensii din pilonul II? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Ciocan, Ştefan Ressler, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis iese din ce în ce mai des în mulţime. (reluare) 02.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Dispariţie sau crimă Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiuni: Învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian-Vuia. 04.20 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla . 05.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat:Bornyasz Iosif. Titlul emisiunii: Caprele spaniole la concurenţă cu cele autohtone. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Lorand Turos. Titlul emisiunii: Ce se întâmplă cu fondul de pensii din pilonul II? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Maria Carmen Sas. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Pallai Bele. Titlul emisiunii: Gorog katolikus elet. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Ciocan, Ştefan Ressler, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis iese din ce în ce mai des în mulţime. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile. 14.30 Teleshopping 14.50 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marcel Nichita. Titlul emisiuni: Îngrijirea tenului primăvara. 15.25 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.30 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 17.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat:. 18.30 Şedinţă a consiliului local Satu Mare 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură. 22.30 Concert 23.30 Ştiri

Costurile privind transportul şi neutralizarea cadavrelor de animale o să fie suportate din bugetul MADR

Scris de Ioan Aniţaş, 26 ianuarie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Din cauza monopolului asupra activităţii de ecarisare în România, ani la rând primăriile din judeţ, dar şi fermierii, au avut de suportat tarife exorbitante pentru transportul şi neutralizarea hoiturilor de animale. Asta în ciuda faptului că o serie de voci acreditau ideea că o bună parte din acele hoituri erau expediate în Ungaria, ca materie primă pentru o unitate specializată. Iată că începând cu anul 2016, fermierii au şansa de a răsufla uşuraţi. Transportul 100% şi neutralizarea 75% a cadavrelor de animale o să fie suportate din bugetul MADR.

Măsura se ia şi la presiunea Bruxelului

În cadrul unei conferinţe de presă organizată recent la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – MADR, ministrul Achim Irimescu a prezentat planul de acţiune în ceea ce priveşte transportul şi distrugerea cadavrelor de animale, plan cu care a mers şi la discuţia pe care a avut-o zilele trecute cu comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Vytenis Andriukaitis.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de marţi, 26 ianuarie, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

 

Abonează-te acum Online!
  1. Marcus Adrian a spus: 27 ianuarie 2016, ora 08:53

    poate nu ati aflat, dar in judet a aparut o firma care are autorizatia de a incinera animale categoria 1,2,3. Dacorim Prox SRL

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.