Cosmin Raţiu, reconfirmat ca preşedinte al Colegiului Medicilor Dentişti | Informaţia Zilei

Cosmin Raţiu, reconfirmat ca preşedinte al Colegiului Medicilor Dentişti

Scris de Mirela Filimon, 03 decembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Dr. Cosmin Raţiu a fost reales în funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor Stomatologi, filiala Satu Mare. Dr. Raţiu a fost ales cu 95 de voturi din totalul de 138. Prezenţa la vot a fost undeva la 69%, mult mai mare faţă de acum câţiva ani.

Acesta este un semn că medicii sunt interesaţi de activitatea Colegiului şi practic au înteles că este important să se implice.

La acest scrutin, numărul medicilor stomatologi sătmăreni care şi-au exprimat opţiunea a fost foarte mare, raportat la alte centre universitare cu tradiţie din ţară. În Timişoara au fost în jur de 200 de votanţi, la fel şi în Cluj-Napoca.

„Aş dori să le mulţumesc colegilor care au fost alături de mine şi de echipa cu care eu lucrez. Mă bucur foarte mult că ei au reuşit să aprecieze munca noastră din ultimii 3 ani”, a precizat dr. Raţiu.

Acesta îi va reprezenta pe stomatologii sătmăreni în Adunarea Generală Naţională şi va fi reprezentantul colegiului teritorial în Consiliul Naţional.

Congrese anuale în luna ianuarie şi iunie

Mandatul anterior al dr. Cosmin Raţiu a fost unul plin de activitate. Se remarcă, în primul rând, acele congrese care se fac în fiecare an în lunile ianuarie şi iunie, la care participă foarte mulţi medici din alte judeţe, precum şi foarte mulţi lectori.

La ultimele ediţii s-au adus şi participanţi de peste hotare, cu lectori din Germania, lectori din Ungaria şi din Belgia. În anul care vine, 2020, este a unsprezecea ediţie la care va fi invitat preşedintele medicilor parodontologi din lume, profesorul Anton Sculean, care este o somitate în domeniu. Profesează în Berna, Elveţia, fiind cap de afiş la congresul de la Satu Mare. Vor participa şi cei mai reprezentativi lectori din ţară.

Pe lângă această conferinţă care se organizează de 11 ani, conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi din Satu Mare s-a ocupat de achiziţionarea unui sediu. Este vorba despre un spaţiu situat în zona 0 a oraşului, în spatele şcolii “Constantin Brâncoveanu”, care este aproape de finalizare. 

Al patrulea cabinet stomatologic şcolar se va deschide la :coala “Mircea Eliade”

Conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi din Satu Mare s-a mai ocupat şi de cabinetele stomatologice şcolare, care deja sunt funcţionale în trei instituţii de învăţământ din Satu Mare: Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, Colegiul Tehnic “Traian Vuia” şi Liceul Reformat, unde copiii se bucură de servicii medicale de calitate. „Pe această cale, doresc să-i mulţumesc şi domnului primar, Primăriei Satu Mare, care a sprijinit aceste proiecte. Trebuie să vă spun că la Şcoala «Mircea Eliade» vom deschide un al patrulea cabinet. Dorim să avem trei cabinete şcolare de o parte a Someşului şi trei cabinete de cealaltă parte. Este foarte important să acoperim cu şase cabinete şcolare municipiul Satu Mare, şi după aceea ne vom gândi şi la extinderea în oraşele Carei, Tăşnad, Negreşti şi probabil şi în comune şi sate, dar este un proiect de viitor”, a mai explicat dr. Raţiu.

Medicii stomatologi sătmăreni sunt foarte bine pregătiţi

Mai este un aspect prin care Colegiul doreşte să vină în ajutorul medicilor tineri, prin static lab-uri. Practic, medicii cu experienţă au posibilitatea să-şi împărtăşească trimestrial anumite cazuri, anumite manopere, pe care le realizează şi să discute cu colegii tineri. „Am oferit colegilor mei un echilibru, am încercat să insuflu prin felul meu de a fi o stare de linişte, o siguranţă a actului medical, întotdeauna Colegiul şi Consiliul au fost alături de colegii din Satu Mare, indiferent de problemele pe care dânşii le-au avut. Am încercat să respectăm aproape în totalitate legea. Dacă au fost anumite abateri, am corectat. Pacienţilor din Satu Mare doresc să le transmit acelaşi semnal: medicii sunt foarte bine pregătiţi, iar investiţiile în zona Satu Mare sunt foarte bune, raportate chiar la comunitatea europeană. Noi executăm manopere şi facem lucrări în toate centrele universitare din ţară. Valul de pacienţi care vin la noi, nu numai cetăţeni români care lucrează în străinătate, precum şi cetăţeni ai comunităţii europene vin în Satu Mare să-şi facă manopere complexe. Sătmărenii, din acest punct de vedere, pot să stea liniştiţi, pentru că medicii stomatologi sătmăreni sunt foarte bine pregătiţi şi îşi dăruiesc toată priceperea în actul medical”, a mai precizat medicul.

Urgenţele medicale peste noapte reprezintă, de asemenea, o altă prioritate pentru conducerea Colegiului. S-a discutat deja cu acei specialişti care doresc să facă acest lucru.

La sfârşitul interviului pe care l-a acordat postului de televiziune Informaţia TV, dr. Cosmin Raţiu a lansat medicilor stomatologi invitaţia de a participa la balul dedicat lor, care va avea loc peste două săptămâni.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517