Corpul de Control al Ministrului Educaţiei face verificări în şcoli | Informaţia Zilei

Corpul de Control al Ministrului Educaţiei face verificări în şcoli

Scris de Vasile Nechita, 03 august 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ministerul Educaţiei derulează, până la sfârşitul lunii august, o inspecţie în toate şcolile din ţară pentru a vedea situaţia şcolară a elevilor de gimnaziu şi a identifica minorii în situaţii de risc, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Ministerul vrea să analizeze astfel evoluţia situaţiei şcolare a elevilor din învăţământul gimnazial, de la înscrierea în clasa a V-a, în anul şcolar 2015-2016, până la susţinerea Evaluării Naţionale, din anul şcolar 2018 – 2019.

În următoarea perioadă, experţii din Corpul de Control al ministrului Educaţiei Naţionale vor analiza situaţia şcolară a elevilor promovaţi, corigenţi, repetenţi, cu situaţie şcolară neîncheiată şi transferaţi în cadrul metodologic, în anii şcolari selectaţi, la nivelul unităţilor de învăţământ din toată ţara.
Obiectivele acestei inspecţii şi analize de risc sunt identificarea grupurilor defavorizate de elevi aflaţi în risc de abandon şcolar, prevenirea excluziunii şcolare, precum şi reducerea sau remedierea erorilor din documentele şcolare.

Abonează-te acum Online!
  1. PURDEA FLORICA a spus: 06 august 2019, ora 12:59

    Felicitari D-l ministru!…!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517