17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 06.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialişti în protecţia mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Înălţarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educaţia, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ştefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor judeţene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

Corneliu Balla, comemorat printr-un itinerariu cultural la Carei

Scris de I. Z., 18 aprilie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cu ocazia împlinirii a 88 de ani de la naşterea scriitorului Corneliu Balla, Direcţia de Cultură şi Sport a Municipiului Carei în colaborare cu Biblioteca Municipală Carei au organizat cea de-a doua ediţie a acţiunii intitulate „Itinerarul cultural Corneliu Balla”.

Evenimentul s-a desfăşurat miercuri, 18 aprilie 2018, începând cu ora 11.15 şi a constat în parcurgerea unui traseu şi oprirea în câteva locaţii care au avut legătură cu viaţa scriitorului.

Participanţii au pornit de la placa memorială amplasată pe blocul unde a locuit scriitorul, în cartierul Republicii din municipiul Carei, au depus o coroană de flori, au poposit apoi la Liceul Agroindustrial, actualul Liceu romano-catolic „Josephus Calasantius”, instituţia unde a predat ca profesor de limba şi literatura română şi la Biblioteca Municipală, unul dintre locurile sale preferate, loc pe care l-a denumit într-una din dedicaţiile de pe un volum „a doua casă”.

Itinerarul s-a încheiat în apropierea Parcului Dendrologic din Carei cu un scurt recital de poezie din creaţia scriitorului. Au recitat poezii din creaţia lui Corneliu Balla< Bogdan Luca, Varga Ligia, Lazăr Amarillis, Bianca Cădar, Petrişor Cristina, Graz Denisa, elevi în clasa a VI-a A la Şcoala Gimnazială „Vasile Lucaciu” din Carei.

La fiecare locaţie amintită, Nicoleta Latiş şi Adrian Ştefănuţi au rostit câteva cuvinte despre Corneliu Balla.

Pe gardul care înconjoară Parcul Dendrologic din Carei a fost amplasate două panouri cu planşe care conţin date biografice despre Corneliu Balla, fotografii şi şase creaţii poetice ale acestuia, astfel, timp de câteva zile cei care vor trece prin această locaţie vor putea citi poeziile şi îşi vor putea aminti de acesta.

La eveniment au participat alături de organizatori şi un grup de elevi din clasa a VI-a A de la Şcoala Gimnazială „Vasile Lucaciu” din Carei, alături de doamna profesoară de limba şi literatura română, Graz Gabriela.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.