Cormoranii vor cădea în bătăile puştilor | Informaţia Zilei

Cormoranii vor cădea în bătăile puştilor

Scris de Ioan Aniţaş, 11 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

De ani de zile, cormoranii produc pagube în fermele piscicole din România şi Ungaria, dar şi pe cursurile de ape, inclusiv pe Someş.

Iată că recent, Legea vânătorii a fost modificată, iar cormoranii pot fi vânaţi. Dezlegarea în acest sens este acceptată şi de Comisia Europeană. Astfel, din păsări protejate, cormoranii devin păsări de interes vânătoresc.

Detalii aflaţi în numărul de joi, 11 iunie, al cotidianului Informaţia Zilei

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 12 iunie 2020, ora 11:28

    Scoateti si prigoriile ( albinarelul) din randul pasarilor protejate pt. a fi vanate ca in perioada ceausista !. La fel ca si cormoranul, si aceasta pasare migratoare face pagube insemnate in randul familiilor de albine si implicit apicultorilor respectiv, societatii deoarece omoara albinele polenizatoare afectand agricultura romaneasca. Aceasta pasare se hraneste la noi in special cu albine, 90% din hrana reprezinta albinele polenizatoare !!!. Ca urmare este o pasare distructiva, paguboasa care trebuie starpita , nu protejata !.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517