Copiii între 1 şi 4 ani aflaţi în situaţii de dificultate sunt aşteptaţi la Centrul Prichindelul

Scris de I. Z., 10 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Copiii între 1 şi 4 ani aflaţi în situaţii de dificultate sunt aşteptaţi la Centrul Social Prichindelul Satu Mare, unde vor beneficia de două mese calde, hăinuţe, produse de igienă, scutece şi medicamente pentru situaţii de urgenţă.

Potrivit Direcţiei de Asistenţă Socială Satu Mare, la Centrul Social Prichindel Satu Mare sunt admişi copiii care au vârsta între 1 şi 4 ani şi fac parte din familii aflate în situaţii de dificultate, familii monoperantale, familii cu risc crescut de abandon sau neglijare. Înscrierile se fac pe toată perioada anului, iar Centrul oferă o paletă variată de servicii gratuite pentru copii.

Prichindeii primesc zilnic gratuit două mese calde, haine, produse de igienă

Pentru înscrierea copiilor în centru, părintele/părinţii trebuie să depună următoarele acte: certificat de naştere copil/copii aflaţi în întreţinere, acte de identitate ale părinţilor (BI/CI/CP), certificat de căsătorie, adeverinţă de salariu părinte/părinţi ( cuprinzând salariul net din luna anterioară, inclusiv valoarea tichetelor de masă unde este cazul ), adeverinţă de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice – pentru persoanele care nu realizează venituri impozabile soţ/soţie, cupon şomaj, cupon sau extras cont bancar şi adeverinţă de intrare în colectivitate de la medicul de familie ( format A4 ), respectiv analize medicale.
Sunt admişi copiii care au vârsta între 1 şi 4 ani şi fac parte din familii aflate în situaţii de dificultate, familii monoperantale, familii cu risc crescut de abandon sau neglijare.

Copiii înscrişi în Centrul Social Prichindelul Satu Mare beneficiază zilnic GRATUIT de două mese calde, hrană diversificată gătită în bucătăria centrului şi de gustare de două ori pe zi. Ba mai mult, prichindeii primesc hăinuţe pentru şederea în centru, scutece (pampers), precum şi produse de igienă personală – şerveţele umede, prosop, săpun, creme. În situaţii de urgenţă, cei mici primesc şi medicamente.

Potrivit DAS Satu Mare, zilnic, la Centrul Social Prichindel copiii sunt implicaţi în activităţi de învăţare, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, activităţi recreative şi de socializare. În plus, se asigură consiliere psihologică în funcţie de vârstă, nivelul de dezvoltare, nevoile şi aptitudinile fiecăruia, iar părinţii copiilor înscrişi beneficiază de consiliere şi sprijin, activităţi de suport al familiei.

De asemenea, la Centrul Social Prichindel copiii sunt serbaţi cu ocazia zilei de naştere, precum şi ce Crăciun, de Paşte, 1 Iunie.
“Echipa Centrului Social Prichindel îi aşteaptă pe prichindeii din Satu Mare să facă parte din marea familie care garantează zâmbete, asigură siguranţa copiilor şi îi educă pentru a-şi dezvolta frumos deprinderi de viaţă independentă!”, transmite DAS Satu Mare.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517