Control la grădiniţele din Carei. Nu s-a găsit toxiinfecţie alimentară

Scris de I. Z., 12 septembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Prefectul Radu Roca a convocat luni dimineaţă o şedinţă de lucru la sediul Primăriei Municipiului Carei cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi directorii Grădiniţelor cu Program Prelungit nr. 1 şi nr. 3 Carei, pentru a se asigura că se fac toate demersurile necesare în vederea soluţionării situaţiei ivite. La şedinţă au participat şi subprefectul judeţului Satu Mare, Altfatter Tamás primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen precum şi consilierul prefectului, Bianca Şorian.
În urma analizelor de laborator efectuate de unităţile abilitate, a fost infirmată prezenţa unei toxiinfecţii alimentare, informează Prefectura Satu Mare.
Copiii internaţi în cadrul Spitalului Municipal Carei au fost externaţi, starea lor de sănătate fiind bună. La ora actuală, niciun copil şi niciun părinte nu se află internat la Spitalul Municipal Carei. De asemenea, la sfârşitul săptămânii trecute, la camera de gardă a unităţii spitaliceşti, nu s-a mai prezentat nicio persoană din partea grupului care frecventează aceste unităţi de preşcolari, copii sau părinţi ai acestora.
Aspectul igienico-sanitar al celor două locaţii este corespunzător, spaţiile funcţionale fiind igienizate, curat întreţinute şi dotate conform specificului activităţilor. În cursul acestor zile toate spaţiile au fost igienizate si dezinfectate conform procedurilor stabilite în legislaţia de specialitate.
Se recomandă ca toţi copiii cu simptome minime de îmbolnăvire să rămână la domiciliu sub supravegherea părinţilor până la îmbunătăţirea stării de sănătate.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517