Image 1
Image 2

Controale pentru protejarea plantelor: 200 de litri și 63 de tone de îngrășământ chimic indisponibilizate de polițiști

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În perioada 14 aprilie – 20 mai a.c., în baza planului de acțiune “FITOS 2022” pentru îmbunătățirea siguranței și sănătății cetățenilor, prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională la regimul produselor de protecție a plantelor și protecția mediului, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase în cooperare cu lucrători din cadrul Oficiului Fitosanitar Județean Satu Mare au efectuat verificări punctuale la persoanele fizice autorizate şi juridice înregistrate sau autorizate pentru operaţiuni de depozitare, comercializare şi utilizare de produse de protecţie a plantelor, ocazie cu care au constatat 9 infracțiuni prevăzute și pedepsite de O.U.G. nr. 195/2005 Republicată.

În cadrul activității a fost indisponibilizată cantitatea de 200 de litri și 63.300 de kg de îngrășământ chimic.

Totodată, a fost dispusă măsura eliminării cantității de 91 de litri și 17 kg de produse de protecție a plantelor cu termenul de valabilitate expirat.

Exemple:
• În 19 mai, polițiștii au identificat un bărbat, de 41 de ani, din Satu Mare, care în calitate de administrator al unei societăți a depozitat cantitatea de 40.300 kg de îngrășământ chimic în curtea societății, unde acesta ar fi putut fi accesibil persoanelor neautorizate.

• În 12 mai, polițiștii au identificat un bărbat, de 46 de ani, din Satu Mare, care în calitate de administrator al unei societăți a depozitat cantitatea de 21.000 kg de îngrășământ chimic în curtea societății, fără a fi protejată și unde ar fi putut avea acces persoane neautorizate.

• În 11 mai, polițiștii au identificat la sediul unei societăți comerciale, administrate de către un bărbat, de 55 de ani, din Satu Mare, cantitatea de 91 de litri și 17 kg de produse de protecție a plantelor având termenele de valabilitate expirate.

Totodată, bărbatul nu a luat măsurile de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri.

În toate cazurile, s-au întocmit dosare penale pentru săvârșirea de infracțiuni prevăzute și pedepsite de O.U.G. 195/2005 republicată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with