Controale la camioane şi autovehicule destinate transportului public | Informaţia Zilei

Controale la camioane şi autovehicule destinate transportului public

Scris de Matei Larisa, 17 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare desfăşoară în această săptămână, începând de luni, 13 mai, acţiunea, ”Truck & Bus”, pentru verificarea activităţilor de transport public de persoane şi de mărfuri. Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Fiind derulat şi la Satu Mare acest tip de acţiuni, în cursul dimineţii de vineri, 17 mai, poliţiştii rutieri sătmăreni s-au aflat pe drumul Botizului, unde au desfăşurat o razie de mare amploare în cadrul căreia au fost opriţi mai mulţi conducători auto.

Purtătoarea de cuvânt a IPJ Satu Mare, agent principal de poliţie Paula Gabor, a declarat că din data de 13 mai şi până azi, peste 30 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru neregulile găsite la aceştia.

În cadrul acţiunii, poliţiştii verifică autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au depistat şi sancţionat persoanele care efectuau transport de persoane cu autoturisme cu până la 9 locuri, precum şi pe cei care transportau mărfuri,  fără respectarea legislaţiei în vigoare. Aşa se face că în cursul dimineţii de vineri, poliţiştii au identificat în trafic un conducător auto al unui tir, cu o alcoolemie de 0,05 mg/l în aerul pur expirat, fiindu-i reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

“Aceste controale se vor desfăşura până duminică, 19 mai, drept urmare le recomandă conducătorilor auto să respecte legislaţia rutieră în vigoare”, a adăugat agent principal de poliţie Paula Gabor.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517