Contre politice pe tema blocării autostrăzii Sibiu – Piteşti | Informaţia Zilei

Contre politice pe tema blocării autostrăzii Sibiu – Piteşti

Scris de Vasile Andreica, 12 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc a susţinut, sâmbătă, că finanţarea pentru autostrada Sibiu-Piteşti este suspendată de către Comisia Europeană din cauza unor probleme de mediu, iar Guvernul refuză să spună ceva despre subiect.

În replică, actualul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, afirmă că proiectul nu este blocat, iar Comisia a solicitat o serie de clarificări privind impactul autostrăzii asupra mediului. ”Pentru a fi suspendată finanţarea acestui proiect major de infrastructură, acesta ar fi trebuit să fie aprobat de către CE, lucru care nu s-a întâmplat până acum”, afirmă Lucian Bode.

”Un lucru foarte periculos s-a întâmplat pentru unul dintre proiectele vitale de infrastructura din România, şi anume Comisia Europeană a trimis o notificare de suspendare a finanţării din fonduri europene pentru Sibiu-Piteşti din cauza unor probleme pe mediu (pentru cei care nu-şi mai amintesc: obiectivul avea acord de mediu obţinut în decembrie 2018). Nimeni din Guvern nu ne zice nimic. Toată lumea tace! Poate aşa e mai bine! Poate aşa trebuie! Nu, dragi români, nu trebuie aşa!”, a scris, sâmbătă, Răzvan Cuc pe contul de Facebook.

Potrivit acestuia, în recenta vizită la Bruxelles, premierul Ludovic Orban ”ar fi trebuit să «dea cu pumnul în masă» pentru ca acest proiect să îşi continue implementarea prin finanţare din fonduri europene!”.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517