Contrabasiştii Filarmonicii susţin recitalul de prânz la Muzeul de Istorie

Scris de Vasile Andreica, 24 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Seria recitalurilor reunite sub genericul ”Matineu muzeal muzical” continuă miercuri, 24 iunie, de la ora obişnuită 12, la Muzeul de Istorie, cu o nouă formaţie inedită alcătuită din muzicienii Filarmonicii ”Dinu Lipatti”, instituţie organizatoare alături de Muzeul Judeţean Satu Mare.

De această dată a venit rândul membrilor partidei de contrabas să ofere un recital în spaţiul expoziţiei ”Cornul abundenţei”. Erika Demeter, Ciprian Filimon şi Simo Peter vor cânta Curanta, Sarabanda şi Giga din Suita nr. 1 în Sol major de Johann Sebastian Bach, Andante din Sonata KV 292 în Si bemol major de Wolfgang Amadeus Mozart şi, revenind la Bach, Preludiul şi Fuga în do minor.

Pentru iubitorii de muzică ce nu vor putea fi prezenţi la Muzeu, recitalul va fi filmat şi publicat pe paginile de Facebook ale celor două instituţii organizatoare.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517