00.00 Audienţe în direct cu Eva, invitat: Erdei D. István. Titlul emisiuni: Az adóforradalom hozadékai és a BKT módosítása (Urmările revoluţiei fiscale şi modificările Codului Penal).(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Nicolae Bura, Ciprian Costea, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Dragnea, condamnat cu executare în primă instanţă.(reluare) 02.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Coroianu . Titlul emisiunii: Crimă între cunoscuţi. 03.40 Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Radu David. Titlul emisiuni: File din istoria Colegiului Naţional Ioan Slavici. 05.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 05.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Sergiu Ioan. Titlul emisiuni: Sergiu Ioan – rapor la 7060 de zile . 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct cu Eva, invitat: Erdei D. István. Titlul emisiuni: Az adóforradalom hozadékai és a BKT módosítása (Urmările revoluţiei fiscale şi modificările Codului Penal).(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu,invitat: Ovi D. Pop. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela.Titlul emisiunii: Gorogkatolikus elet (Viaţa greco-catolică). 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Nicolae Bura, Ciprian Costea, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Dragnea, condamnat cu executare în primă instanţă.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Vasile Nechita,invitaţi: Hajnalka şi Paul Kallai. Titlul emisiunii: Legumicultorii sunt sufocaţi de concurenţa importurilor. 14.15 Teleshopping 14.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 15.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu,invitaţi: Formaţia Mister. 16.40 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Pop Maria. Titlul emisiuni:Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm. 17.20 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Angajaţi ai Protecţiei Mediului Satu Mare, în excursie de studiu în sudul ţării. 18.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Stelian Pop. Titlul emisiunii: Accesul la tratament al bolnavilor de cancer. (reluare) 19.00 Cultură, festival Samfest Jazz internaţional. (în direct) 23.30 Ştiri

Consultare amplă la Satu Mare privind viitoarea lege a pensiilor cu secretarul de stat Adrian Marius Rândunică

Scris de Mihai Sălceanu, 31 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Consultare amplă la Satu Mare privind viitoarea lege a pensiilor cu secretarul de stat Adrian Marius Rândunica

Consultare amplă la Satu Mare privind viitoarea lege a pensiilor cu secretarul de stat Adrian Marius Rândunica

Joi, 31 august , de la ora 10.00, a  avut loc o întâlnire inedită între reprezentanţi ai asociaţiilor de pensionari, directori de instituţii şi secretarul de  stat Adrian Marius Rândunică din Ministerul Muncii.

Participanţii au făcut  propuneri concrete privind cuprinsul viitoarei legi a pensiilor. Evenimentul a fost catalogat ca fiind fără precedent. Rar s-a întâmplat ca înainte de elaborarea unui act normativ precum cel menţionat mai sus să se realizeze la Satu Mare o amplă consultare. Unii participanţi chiar au depus propuneri scrise.

Abonează-te acum Online!
  1. dumitru a spus: 28 septembrie 2017, ora 08:15

    Daca se vor lua in calcul toate veniturile realizate pentru punctaj, va fi durere pentru pensionari sa-si procure documentele. Eu sunt in curs de strangere a unor documente necesare pentru pensionarea in baza Legii 263/2010 si documentele eliberate de detinatorii de arhive imi da frisoane. am doua adeverinte de la o primarie cu date contradictorii si nu stiu pe care sa o depun la dosar. De la SC Petrom SA am la fel doua adeverinte, una in care imi scrie negru pe alb ca nu am beneficiat de nici un spor si alta, la insistentele mele in care imi trece sporul de santier, dar cam cum au vrut muschii lor. Pentru acelasi an intr-o luna sporul de santier era de 8 lei si in alta luna 150 lei,iar pentru o perioada de 2 ani si jumatate nu imi trece deloc sporul de santier desi el fusese reglementat strict prin legea nr. 57/1974 de doar doi ani de zile.Dar de ce intr-o luna 8 lei si in alta luna 150 lei? Nu s-o fi dat oare intr-un procent din salariul de baza? De la o regie autonoma am o adeverinta in care pe o perioada de un an si jumatate nu imi trece nici sporul de vechime nici sporul de noapte nici contributia la orele suplimentare.De la o primarie am o aveverinta dupa statele de plata in care intr-o luna statul de plata este alb, nici concediu medical nici de odihna, nimic. Oi fi fost pe alta planeta in acea luna, dar de ce nu mi s-a desfacut contractul de munca pentru absente nemotivate.Ce-i de facut? Sa umplem justitia de procese pentru lucruri de doi lei sau sa obligam prin lege detinatorii de arhive sa comunice unei autoritati toate datele care sa fie introdu-se intr-un sistem electronic tip revisal la care sa aiba acces cei indreptatiti, care sa-si scoate singuri documentul si sa-l depuna la casa de pensii, aceasta din urma sa verifice doar daca documentul este corect scos din acest sistem electronic?

  2. Roman a spus: 31 august 2017, ora 12:29

    O randunica nu face primavara.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.