Consiliul Concurenţei a declanşat o nouă investigaţie pe piaţa serviciilor de reparare a autovehiculelor

Scris de Cristina Bursuc, 29 noiembrie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind posibila încălcare a legislaţiei în domeniul concurenţei de către Auto Italia Impex SRL, o parte a firmelor de reparaţii autorizate din reţeaua Auto Italia şi Uniqa Asigurări. Auto Italia este importatorul oficial în România al brandurilor Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Fiat Professional, Abarth şi Maserati.

Autoritatea de concurenţă are indicii că Auto Italia Impex SRL, 27 dintre firmele de reparaţii autorizate din reţeaua sa şi UNIQA Asigurări SA şi-au coordonat comportamentul, având ca scop stabilirea tarifelor, discounturilor şi a altor condiţii de tranzacţionare pe piaţa serviciilor de întreţinere şi reparare a autovehiculelor din România.

Inspecţiile inopinate care au fost efectuate de Consiliul Concuren\ei sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor relevante în vederea clarificării posibilei practici anticoncurenţiale analizate.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor. 

  Reamintim că autoritatea de concurenţă mai are în derulare o investigaţie ce vizează posibile practici anticoncurenţiale privind serviciile de reparare a autovehiculelor asigurate, în cadrul căreia a efectuat inspecţii inopinate la ACODAREN (Asociaţia Concesionarilor Dacia, Renault şi Nissan) şi la unele din companiile membre ale acesteia, la Automobile-Dacia SA, la Renault Commercial Roumanie SRL şi la mai multe societăţi de asigurare. 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517