Image 1
Image 2

Consilierii Judeţeni ar fi trebuit să aprobe aducerea gunoiului menajer din Cluj la groapa de gunoi din Doba?

Groapa de gunoi din judet
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Groapa de gunoi Doba
Groapa de gunoi Doba

Rampa de gunoi din Cluj a fost închisă. Firmele de salubrizare caută cu disperare un loc în care să depună gunoiul menajer.

În urma cererii de a depune gunoiul la groapa din Doba, consilierii judeţeni au analizat oferta. La şedinţa din 26 mai s-a prezentat întregul caz. Clujenii urmează să plătească 466.000 lei pe lună pentru serviciul oferit.

Contra acestei sume în fiecare zi de la Cluj la Doba ar veni 40 de camioane încărcate cu gunoi.

Consilierii judeţeni din opoziţie s-au opus pe motiv că distrugerile provocate de camioane în localităţile Gelu şi Terebeşti ar fi mai mari decât beneficiul.

În expunerea de motive a proiectului de hotărâre se spune:

“Consiliul Judeţean Satu Mare şi Serviciul Public de Administrare a Sistemului Integrat de Management al Deşeurilor din Judeţul Satu Mare (SPASIMD), în calitate de administrator al Depozitului Regional Doba, a primit o solicitare din partea Municipiului Cluj Napoca pentru preluarea spre eliminare finală cu caracter temporar a deşeurilor municipale amestecate provenite de pe raza teritorială a acestei unităţi administrativ-teritoriale.

Este vorba despre o perioadă temporară de preluare suplimentare de până la 12 luni, respectiv până la momentul soluţionării problemei depozitării deşeurilor la nivelul judeţului Cluj.

Cantitatea suplimentara maxima estimata  este de 10.000 de tone/lună, ceea ce ar genera venituri lunare de circa 466 400 lei+TVA pentru operatorul Depozitului Regional Doba.

SPASIMD ar avea cheltuieli de personal şi de epurare a levigatului aproape constante chiar dacă va prelua cantităţi suplimentare de deşeuri, motiv pentru care în situaţia preluării deşeurilor de la Cluj Napoca timp de 3 luni estimează venituri suplimentare de 1.000.000 de lei+ TVA şi pe care intenţionează să le utilizeze pentru deschiderea unei noi celule, prin lucrări executate în regie proprie, cu o capacitate de circa 250.000 de tone”.

Poate că cetăţenii sunt de acord având în vedere că vin nişte bani la buget.

[cardoza_wp_poll id=117]

13 comentarii

  1. Este atat de evident, ca este inutil sa votez. NU ! Cine a propus asta, are o problema. Aici, nu este vorba despre bani, este despre poluare, protectia mediului, caliaitatea aerului… Poubelle-le atrag poubelle ! Deja ca, numai daca luam in considerare transportul de la Cluj la Satu Mare, nu este deloc ecologic. Nu ne intoxicati cu deseurile altora, ale noastre depasesc deja nivelul de poluare. Lasati-ne sa traim si sa respiram, va rugam frumos !

    Este ca si cum, daca vi s-ar propune sa votati sa-l spanzurati pe Domnul X, dumneavoastra ati lua in considerare propunerea si ati vota.

    Daca eu va propun acuma sa faceti un teren de joc pe stadionul Flacara, fostul stadion de langa calea ferata si podul de fier, faceti un vot ? Sau, se i-au in considerare si propunerile bune ? Pentru cele bizzare am vazut ca se gaseste timp de votat.

  2. Specific romanesc !, aruncatul gunoiului in curtea vecinului. Ce vina avem noi satmarenii ca cei din Cluj nu au reusit pana acum sa-si rezolve aceasta problema ?. Asta la ei nu a aparut de pe o zi pe alta !. Trebuia sa rezolve din timp aceasta problema si nu sa ne umple pe noi cu gunoiul lor. Treaba lor !, n-au decat sa-si ingroape primaria lor cu Boc cu tot in gunoiul lor daca n-au fost in stare sa rezolve din timp aceasta problema. Daca acum am fi fost in aceasi regiune cu Clujul cu centrul la Cluj asa cum a fost conceput, oare am fi devenit groapa de gunoi al Clujului ?. Cu siguranta !. De asta este buna autonomia ca sa nu decida altii in locul nostru.

  3. Dusmanii de moarte din PSD ai „elitistilor” din „Grupul de la Cluj” isi freaca probabil mainile multumiti, sperand ca DNA va avansa cu anchetarea afacerilor cu statul derulate de mai multi miliardari apropiati lui Vasile Dancu si Ioan Rus. In frunte chiar cu ginerele celui din urma, Vasile Puscas, patronul SC Florisal SA, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata salubrizarii din zona de nord – vest a tarii.Vasile Puscas jr., ginerele actualului ministru al Transporturilor, este unul dintre norocosii oameni de afaceri care se poate adapa linistit, financiar vorbind, de la robinetul cu bani conectat la bugetul de stat. Iar „juniorul” este nimeni altul decat fiul lui Vasile Puscas senior, cel despre care se spune ca la Revolutie era sa fie linsat de muncitorii de la UNIO Satu Mare, unde detinea functia de sef cu activul de partid.
    Dupa ce pleaca din tara, Vasile Puscas sr. revine apoi in Romania, numele sau fiind implicat in ceea ce presa vremii a numit dosarul „macul rosu”, in care era vorba de o ancheta a Politiei Transporturi Satu Mare cu privire la cultivarea de mac opiaceu.
    Vezi continuarea.

  4. doamne fereste si asa groapa de la doba se aseamana cu cea de pe odoreului toate lucrarile de la doba au fost comisionate sa vedeti cu ce costuri si s au facut cu curu in sus si capu jos dupa asemanarea stef and mai ales govorica care pune oameni in functii

  5. Daca voi fi ALES primarul Satmarului,primul lucru ce-l voi face va fi REZILIEREA CONTRACTULUI CU FLORISALUL,CONTRCT DUBIOS SI PAGUBOS PENTRU SATMARENI!!,(citat din discursul candidatului la functia de primar al Municipiului Satu Mare,Dr.COICA) D-le,Primar aveti datoria fata de alegatori,fata de cei care pe aceste considerenta v-am vota,spunetine ce aranjamente at-i facut cu D-nul Puscas si cu florisalul,de ce nu respectati angajamentul di campania ELECRORALA,daca excelenta dumneavoastra nu ne raspunde despre afacerile dubioase facute cu FLORISALULvom ruga respectos s-a faca acest lucru,DNA,DGA,DIICOT,va multumesc

Lasă un răspuns

Connect with

Care sunt şansele ca efervescenţa din jurul Bitcoin să continue?

Care sunt şansele ca efervescenţa din jurul Bitcoin să continue?

Cu o crestere semnificativă și o atenție sporită, îngrijorările cu privire la corecții de preț și riscurile reglementărilor restricționatoare rămân în prim-plan.
După o perioadă de stagnare, Bitcoin a cunoscut o revenire puternică, alimentată de entuziasm pentru investiții noi, îngrijorările geopolitice și așteptările legate de politicile de dobânzi.