Conopidă gratinată | Informaţia Zilei

Conopidă gratinată

Ingrediente:

O conopidă de cca. 1-1,2 kg (eventual se pot folosi şi 3-4 inflorescenţe de brocoli pentru ornat), 2-300 g pesmet, cca. 50 g ulei, 400 g smântână, 100 g caşcaval răzuit.

Mod de preparare:

Pesmetul se prăjeşte în ulei, până devine auriu. Conopida se desface pe inflorescenţe, se spală, se fierbe în apă sărată (împreună cu bucăţile de brocoli), dar cu grigă ca acestea să rămână crocante. Se strecoară şi bucată cu bucată se înveleşte cu pesmetul prăjit. Se aşează într-un vas termorezistent uns în prealabil foarte subţire cu unt (sau ulei), se toarnă peste ea smântâna şi se pune la cuptor. După ce smântâna începe să prindă o crustă, se presară peste ea caşcavalul, se aşează eventual şi bucăţile de brocoli şi se mai pune la cuptor până când se rumeneşte. Se poate servi cu, sau fără carne (şniţel, grătar, cârnaţi prăjiţi).

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345