Image 1
Image 2

Conopidă gratinată

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

O conopidă de cca. 1-1,2 kg (eventual se pot folosi și 3-4 inflorescențe de brocoli pentru ornat), 2-300 g pesmet, cca. 50 g ulei, 400 g smântână, 100 g cașcaval răzuit.

Mod de preparare:

Pesmetul se prăjește în ulei, până devine auriu. Conopida se desface pe inflorescențe, se spală, se fierbe în apă sărată (împreună cu bucățile de brocoli), dar cu grigă ca acestea să rămână crocante. Se strecoară și bucată cu bucată se învelește cu pesmetul prăjit. Se așează într-un vas termorezistent uns în prealabil foarte subțire cu unt (sau ulei), se toarnă peste ea smântâna și se pune la cuptor. După ce smântâna începe să prindă o crustă, se presară peste ea cașcavalul, se așează eventual și bucățile de brocoli și se mai pune la cuptor până când se rumenește. Se poate servi cu, sau fără carne (șnițel, grătar, cârnați prăjiți).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

O IDEE PE ZI

Omletă cu spanac la cuptor

Vrei să încerci altceva? De această dată îți spunem cum să pregăteși o omletă cu spanac la cuptor. Mai mereu când cumpăr spanac proaspăt pentru spanakorizo, salvez o parte și pentru următorul mic dejun, de-o omletă!

DESERT

Cataif, sau prăjitură cu fidea

Cataiful este un desert cu origini care se pierd în complexitatea istoriei culinare a Orientului Mijlociu. Deși rădăcinile exacte sunt dificil de trasat, se crede că acest desert ar putea fi apărut în Imperiul Otoman, având o vechime de câteva secole.