Image 1
Image 2

Conferinţă dedicată medicilor de familie despre “Înfruntarea bolilor cronice, autismului şi dizabilităţii mintale”

Sindicatele solicită abrogarea ordinului privind "actul medical continuu"
Conferinţă dedicată medicilor de familie despre "Înfruntarea bolilor cronice, autismului şi dizabilităţii mintale"
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Conferinţă dedicată medicilor de familie despre "Înfruntarea bolilor cronice, autismului şi dizabilităţii mintale"
Conferinţă dedicată medicilor de familie despre “Înfruntarea bolilor cronice, autismului şi dizabilităţii mintale”

Colegiul Medicilor din România, filiala Satu Mare organizează azi, de la ora 13.00, conferinţa PRIME (Partnerships in International Medical Education), având ca temă de discuţie “Înfruntarea bolilor cronice, autismului şi dizabilităţii mintale”. Evenimentul educaţional este dedicat medicilor din asistenţa primară şi profesioniştilor din îngrijirile de sănătate mintală.

Oricine înfruntă o boală ameninţătoare de viaţă la avea nevoie de un anumit grad de îngrijire suportivă pe lângă tratamentul afecţiunii de bază. După cum explică specialiştii, îngrijirea suportivă ajută pacientul şi familia acestuia să înfrunte evoluţia bolii, decesul precum şi doliul. Ajută pacientul să-şi maximizeze beneficiile tratamentului şi să trăiască atât de bine cât este posibil cu efectele bolii. Scopul îngrijirii paliative este atingerea calităţii celei mai bune a vieţii pentru pacienţi şi familiile lor.

“Mulţi pacienţi suferă de afecţiuni care duc la dureri cronice şi dizabilitate. Autismul este o afecţiune cu o prevalenţă în creştere în rândul copiilor şi adulţilor tineri. Dizabilitatea mintală este de asemenea, comună din nefericire, afectând 1-2 % din populaţie. Acest eveniment interactiv este destinat să dezvolte cunoştinţele privind aceste condiţii şi să ajute la dezvoltarea abilităţilor privind consultaţia centrată pe pacient care să îmbunătăţească comunicarea medic -pacient” a spus preşedintele colegiului, dr. Călin Bumbuluţ

În cadrul conferinţei, medicii vor învăţa tehnici relativ simple care care pot avea un efect important asupra vieţii oamenilor cu boli cronice, dizabilităţi intelectuale şi autism.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with