Concursul „Viaţă pentru mediu” se extinde la nivelul regiunii 6 Nord Vest

Scris de Cristina Bursuc, 28 septembrie 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În preajma lansării concursului internaţional de educaţie ecologică „Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om” din actualul an şcolar, la Casa Verde din Satu Mare a avut loc o întâlnire de lucru cu conducerile agenţiilor de protecţia mediului din judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bihor, Cluj, Bistriţa Năsăud. Concursul ajuns la a opta ediţie se va desfăşura la nivelul regiunii 6 Nord Vest.

„În urma unui sondaj de opinie în rândul tinerilor, a reieşit ca domeniu de interes turismul ecologic, de aceea tematica aleasă este ecoturismul în contextul gestiunii deşeurilor”, a arătat Elisabeta Bekessy, director la APM Satu Mare.

Din partea firmei CCR Logistics Systems Ro, care colectează deşeuri electrice, Sorin Pîrcălabu a subliniat că „există realmente un model de colaborare între APM şi o organizaţie de colectare a deşeurilor din România. Transpunerea la nivel regional a programului este cheia reuşitei acestei acţiuni. Cea mai mare cantitate de deşeuri electrice colectată în România în cadrul unei campanii iniţiată de compania noastră, a fost la Satu Mare.”

Programul concursului, partenerii, motivaţia copiilor, care va consta într-o săptămână la Tabăra ecologică de la Tarna Mare, au fost prezentate de Adriana Culda.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517