Image 1
Image 2

Concursul Internațional George Enescu 2018 a ajuns la final

Daria Parkhomenko
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Daria Parkhomenko
Daria Parkhomenko

Daria Parkhomenko din Rusia, în vârstă de 27 de ani, a câștigat Concursul Enescu 2018, Secțiunea Pian, după o Finală în care a interpretat Concertul pentru pian și orchestră nr. 3 în re minor op.30 de Serghei Rahmaninov. În urma votului juriului, concurenta s-a clasat pe poziție de egalitate cu câștigătorul locului al II-lea – Daumants Liepinš, iar decizia finală a aparținut președintelui juriului, Philippe Entremont.

Finala de Pian a Concursului Enescu a avut loc ieri, 23 septembrie 2018, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Daumants Liepinš din Letonia, iar pe locul al treilea, Alexander Panfilov din Rusia. Finaliștii au fost acompaniați de Orchestra Filarmonicii George Enescu, condusă de la pupitru de dirijorul Vassily Sinaisky.

Premiul Constanța Erbiceanu (însumând 2500 de euro), oferit de Fundația Culturală Erbiceanu ,,celui mai valoros competitor român”, i-a revenit concurentului Florian Mitrea, semifinalist al Secțiunii Pian.

Premiul I al Concursului Internațional George Enescu 2018 este în valoare de 15.000 de euro. Câștigătorul Concursului Enescu 2018 are posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului Enescu, alături de unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii. Premiul al doilea este de 10.000 de euro, iar premiul al treilea de 5.000 de euro. Trofeele Concursului Enescu 2018, oferite celor trei muzicieni, sunt realizate din porțelan alb și poartă semnătura artistei Daniela Făiniș.

În cadrul aceluiași eveniment, au fost anunțate premiile la Secțiunea Compoziție, din a cărui juriu au făcut parte Zygmunt Krauze (Președintele Juriului), Tim Benjamin, Dan Dediu, Adrian Iorgulescu, Peter Ruzicka, Hubert Stuppner și Cornel Țăranu. Alexandru-Ștefan Murariu din România a fost câștigătorul Secțiunii de Muzică Simfonică (premiu în valoare de 10.000 de euro), cu lucrarea „Concert pour clarinette et orchestre”. Iar la Secțiunea Muzică de Cameră (7.000 de euro) a fost desemnat câștigător coreeanul Jung Hoon Nam, pentru lucrarea „Scattering for string quartet”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Crearea și impactul Camerei de Comerț și Industrie din Satu Mare (1927-1936)

IFPLUS CAMERA DE COMERȚ ȘI INDUSTRIE SATU MARE

Înființarea Camerei de Comerț și Industrie din Satu Mare (1927-1936)

Imediat după unire, orașul Satu Mare a simțit lipsa unei Camere de comerț și de industrie, care, deși întârziată cu opt ani, a fost înființată în octombrie 1927, având până atunci atribuțiile îndeplinite de expositura din Oradea, iar sub conducerea președintelui Emil Tișcă, Camera a dezvoltat activități semnificative, inclusiv înființarea unei burse de mărfuri și a Sindicatului exportatorilor de vite, în pofida unei întreruperi de doi ani și a provocărilor politice și administrative.

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now