Concursul Eurovision 2020 a fost anulat | Informaţia Zilei

Concursul Eurovision 2020 a fost anulat

Scris de Vasile Andreica, 19 martie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Concursul Eurovision 2020, care urma să aibă loc în Regatul Ţărilor de Jos, a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus, au anunţat miercuri organizatorii.

„Cu profund regret vă anunţăm anularea concursului Eurovision 2020 de la Rotterdam”, a indicat într-un comunicat organizaţia acestui eveniment care este urmărit în fiecare an de milioane de telespectatori din lume, scrie AFP.

Reprezentanţii European Broadcasting Union (EBU), organizatorii celei de-a 65-a ediţii, au precizat că de-a lungul ultimelor săptămâni au studiat numeroase opţiuni alternative de a putea organiza concursul. Dar, „având în vedere incertitudinea generată de propagarea Covid-19 în Europa – şi a restricţiilor impuse de guvernele diverşilor participanţi şi de autorităţile olandeze – Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune a decis că este imposibil de organizat evenimentul în direct aşa cum era prevăzut”.

Potrivit comunicatului, organizatorii se gândesc la o ediţie 2021 la Rotterdam. 41 de reprezentanţi urmau să participe la această ediţie.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345