Concert simfonic al Filarmonicii joi în curtea Teatrului de Nord

Scris de Vasile Andreica, 16 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Filarmonica ”Dinu Lipatti” inaugurează joi, 18 iunie, de la ora 18.30, un nou spaţiu de spectacole amenajat în aer liber, în curtea interioară a Teatrului de Nord. Acesta pare să înlocuiască preconizata scenă de la Turnul Pompierilor, probabil pentru a facilita punerea rapidă în scenă a spectacolelor de teatru.

Concertul simfonic va fi dirijat de Gheorghe Costin şi îl are ca solist pe violoncelistul Octavian Lup, pe care l-am mai putut asculta la Satu Mare în trio alături de Vlad Răceu şi Aurelia Vişovan. Programul se apropie de normalitatea dinaintea pandemiei, cuprinzând următoarele lucrări: Johann Sebastian Bach – Suita a II-a în si minor BWV 1067 – Poloneză, Menuet, Badinerie (flaut solo: Tussai Elisabeta), Joseph Haydn – Concert pentru violoncel Nr. 1 în Do major, Wolfgang Amadeus Mozart – Simfonia nr.25 în sol minor KV. 183.

Gheorghe Costin este dirijor permanent al Filarmonicii Banatul din Timişoara din 2001, membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România din anul 1984. A fost distins cu Premiul Criticilor şi Interpreţilor din România. Octavian Lup e membru al cvartetului de violoncele Cellisimo, prim violoncelist al Cameratei Regale şi membru al ansamblului „Orchestra Română de Tineret”.

Abonaţii au intrare liberă, iar biletele costă 22 de lei. Se recomandă sosirea din timp, locurile fiind limitate.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517