Comitetul executiv al PSD se reuneşte astăzi, în urma condamnării lui Dragnea | Informaţia Zilei

Update: Comitetul executiv al PSD îl susţine pe Liviu Dragnea

Scris de Stela Cădar, 22 iunie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte, vineri, începând cu ora 16, după decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Update: 19:00  Liderii PSD îl susţin pe Liviu Dragnea. În continuare redăm comunicatul PSD: ” Având în vedere programul de guvernare asumat de Partidul Social Democrat în faţa cetăţenilor români, la alegerile generale din 2016;

Ţinând cont de măsurile din acest program, care urmează să fie luate sau care sunt deja în curs de implementare şi care pot aduce beneficii majore în ceea ce priveşte creşterea veniturilor românilor şi pentru realizarea investiţiilor de interes strategic pentru România;

Luând în considerare faptul că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este garantul politic al realizării programului de guvernare şi principalul factor de stabilitate al guvernării şi al majorităţii parlamentare;

Respectând prezumţia de nevinovăţie şi dispoziţiile în această materie din directivele europene, din deciziile CEDO şi ale Curţii Constituţionale, care statuează acest principiu ca una din valorile fundamentale ale democraţiei şi ale statului de drept,

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat,

DECIDE:

1) Susţinerea a preşedintelui PSD Liviu Dragnea în toate funcţiile politice deţinute de acesta la conducerea partidului şi la conducerea Camerei Deputaţilor din Parlamentul României.

2) Susţinerea Guvernului condus de primul ministru Viorica Dăncilă, pentru continuarea şi accelerarea realizării măsurilor prevăzute în programul de guvernare.

3) Realizarea tuturor demersurilor legale şi constituţionale pentru finalizarea şi accelerarea procedurilor privind adoptarea modificărilor la legile justiţiei şi a codurilor penale, pentru punerea acestora în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, a Curţii Europene Drepturilor Omului, a directivelor europene şi în conformitate cu standardele în această materie ale Comisie de la Veneţia

4) Utilizarea cu fermitate a tuturor mecanismelor şi procedurilor legale şi parlamentare pentru denunţarea abuzurilor din Justiţie, realizate în baza unor protocoale secrete ilegale.

5) Utilizarea cu determinare a tuturor căilor legale pentru consolidarea autorităţii Curţii Constituţionale, astfel încât deciziile definitive şi obligatorii ale acestei instanţe supreme să fie respectate şi puse în executare de către toate autorităţile statului român.”

 Update: 18:44 Victor Ponta se declară şocat şi scârbit. „Şefii Partidului şi propagandiştii lor s-au întors în timp în Decembrie 1989/ şi atunci (ca şi acum) oamenii credeau şi îşi doreau cu totul altceva – şi atunci (ca şi acum) timpul a dat dreptate oamenilor!” a scrus Ponta pe Facebook. 

 Update: 18:25  Surse din cadrul PSD afirmă că Dragnea nu va demisiona. Este susţinut de liderii din teritoriu. 

Update: 18:00 CEx-ul PSD se desfăşoară în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor.
 Update: 17:30 Un colaborator al USR s-a fotografiat  la uşa grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor, înainte de reuniunea Comitetului Executiv Naţional al formaţiunii, cu un banner pe care scria „#Fără penali în funcţii publice”.

„Domnul Dragnea este un condamnat penal şi trebuie să plece din toate funcţiile publice pe care le deţine. Este condamnat în două dosare, în unul fiind condamnat definitiv”, a declarat Laurenţiu Dincă, citat de Medifax.

Update: 17:00. Oficial şedinţa PSD nu a început. Liderii PSD, apropiaţi de Liviu Dragnea, s-au adunat în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor şi discută de mai bine de două ore.

Joi, magistraţii instanţei supreme l-au condamnat pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman şi au anulat suspendarea în dosarul Referendumului. Decizia nu este definitivă. 

După ce sentinţa a fost pronunţată joi, în şedinţă publică, liderii organizaţiilor din teritoriu şi-au afirmat sprijinul pentru Liviu Dragnea. 

Abonează-te acum Online!
  1. pop a spus: 23 iunie 2018, ora 08:01

    Hotii cu hotii,analfabetii cu analfabetii.Se vede ca psd-ul n-are un om cinstit in grajdul lui Rusine ca o tara sa fie condus de un puscarias notoriuChiar pina aici am ajuns??????

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517