Image 1
Image 2

Comitetul de salvare pentru USL

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    La sfârșitul anului trecut, după un schimb acid de replici între Crin Antonescu și Victor Ponta s-a impus o reuniune de urgență a USL. Cei doi lideri, plus președinții PC și UNPR, s-au întrunit foarte urgent pentru depășirea crizei. Iată că după un tragic accident aviatic, soldat cu doi morți și cinci răniți, USL nu s-a impacientat. Crin Antonescu a suferit la nivel personal, iar Victor Ponta a tăiat câteva capete din rândul doi.

Acțiunea din Munții Apuseni a demonstrat fără putință de tagădă că mecanismele statului nu funcționează decât la ocazii festive. Impresionanta tehnică de luptă prezentată în sunet de fanfare de Ziua Națională a rămas la sol, în timp ce țăranii lui Horea, Cloșca și Crișan au luat munții la pas în căutarea supraviețuitorilor. O țară întreagă a fiert de mânie în timp ce instituțiile plătite din banii adunați parcă jucau într-un film cu proști. Onoarea le-a fost salvată de un om, care a ținut să facă o precizare, anume că nu este pădurar, ci un simplu țăran, cu trei prunci acasă.

Să nu ne facem iluzii că se vor trage învățăminte din această tristă și totodată revoltătoare întâmplare. În România orice tragedie sfârșește prin a se transforma în comedie. Morții rămân morți, răniții își vor duce singuri suferința, în timp ce puterea politică va căuta subterfugii ca să scape cu fața curată. PNL va dezbate problema în februarie, deși are nu mai puțin de patru miniștri implicați, sau să zicem cu responsabilități în cauză. Ministrul de Interne, cel cu “nu există nicio celulă de criză”, ministrul Sănătății, care avea telefonul închis în ziua respectivă, ministrul Transporturilor, care răspunde de avioane. Toți trei au pasat problema la adjuncți, considerând că nu este de nivelul lor un simplu accident aviatic. Stroe și-a dat demisia. Nu-i mare pierdere.

În ograda PSD se află un singur minister vinovat, cel al Apărării. Mircea Dușa se putea implica și pentru  simplul fapt că studenta decedată era cadru militar. A fost înmormântată cu onoruri militare. Ce ironie!
Acest trist eveniment a scos la iveală o serie de mizerii din instituțiile statului. Salarii de zece mii de euro pentru un director, salarii de 4-5-6 mii de euro la funcționari care taie frunze la câini, dar și o încrengătură de neamuri, soții, nepoți, fii, toți angajați la stat pe criterii politice. PSD, PNL, PC și UNPR au devenit ramurile unei familii care parazitează instituțiile statului. Acolo, în birourile unor instituții aproape oculte, se duc banii dumneavoastră.

Dar să nu ne facem impresii greșite despre USL, pentru că până mai ieri acele posturi bine plătite erau ocupate de oamenii PDL, UDMR, UNPR. Acesta este și motivul pentru care opoziția nu critică sistemul în sine. :tiu aceste partide că în următorul mandat le va veni rândul să sugă banul public.
Căutarea adevărului în această țară rău și nedrept întocmită este asemănătoare cu căutarea unei epave în mijlocul munților. Instituțiile statului bâjbâie, în vreme ce, oamenii simpli pot ajunge la adevăr, dar odată găsit, ei sunt scoși din joc.

În România nu se poate schimba nimic pentru că așa suntem croiți. Istoria noastră este plină de tragedii peste care se trage cu buretele. De data aceasta, din pură întâmplare, rolul celui chemat să tragă cu buretele peste o realitate vizibilă din avion îi revine lui Victor Ponta. Dar omul face parte din sistem, și dacă se ridică împotriva lui este aruncat din avionul puterii, fără parașută. Sarcina lui, secretă dacă vreți, este să încropească, împreună cu Antonescu, un comitet de salvare pentru USL. De acum înainte vor avea nevoie de așa ceva.

Primii pași spre un nou USL

Deocamdată negocierile pe comasarea alegerilor s-au întrerupt fără ca PSD și PNL să cadă de acord asupra unei soluții. Discuțiile se pare că au alunecat spre punctul fierbinte: cine va fi candidatul susținut de ambele partide la funcția supremă în stat?

Lobby sau trafic de influenţă?

Este o adevărată desfătare să urmăreşti nu atât modul în care se comentează unele articole de pe site-uri, cât pseudonumele, mai exact “codurile” alese.