00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Ştefan Ressler, Romeo Pop. Titlul emisiunii: Ministrul de interne Carmen Dan a plecat din guvern înainte de a fi dată afară. (reluare) 01.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 02.15 Ne Cheamă Natura 03.30 Concert de jazz la Satu Mare 05.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 09.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 09.30 Religie cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcel Malanca, Nicolae Pop, Adriana Huja. Titlul emisiuni: Activităţi dedicate satului românesc în Protopopiatul Ortodox Oaş. 10.30 Tabără de creaţie la Ocoliş 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Ştefan Ressler, Romeo Pop. Titlul emisiunii: Ministrul de interne Carmen Dan a plecat din guvern înainte de a fi dată afară. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 14.50 Teleshopping 15.10 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 16.10 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 17.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Maria Pop. Titlul emisiunii: Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm? 18.30 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (reluare) 23.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Rafaelo Varga. 16.07.2019

Comisia Europeană crede că facilităţile din construcţii sunt ajutor de stat

Scris de Vasile Andreica, 25 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

O asociaţie de business a trimis o întrebare Ministerului Finanţelor în legătură cu modul de aplicare a scutirilor prevăzute de OUG 114 pentru sectorul construcţiilor, iar răspunsul autorităţilor este şocant, susţine Gabriel Biriş, specialist în fiscalitate şi fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor, într-o postare pe Facebook.

„Răspunsul dat de MF este, pentru mine, şocant:

«În prezent sunt întreprinse demersurile necesare împreună cu Consiliul Concurenţei şi Comisia Europeană pentru parcurgerea procedurilor prevăzute de OUG 77/2014 privind ajutorul de stat, respectiv pentru determinarea caracterului de ajutor de stat al măsurii privind scutirea de la plata impozitului pe venit pentru angajaţii din sectorul construcţiilor. (…) Subliniem faptul că o măsură de natura ajutorului de stat trebuie să fie conformă cu un regulament european în domeniu».

Cum adică „determinarea caracterului de ajutor de stat”? Păi nu cumva „determinarea” asta trebuia făcută ÎNAINTE de a acorda scutirea? Ce se întâmplă dacă Comisia „determină” că este ajutor de stat? By the way, acum Comisia consideră că este ajutor de stat (şi eu cred acelaşi lucru), iar ai noştri încearcă intens să îi convingă să nu „determine” că este asa…”, a spus Biriş. Răspunsul este simplu, spune el.

„Dacă „determină” că este ajutor de stat, înseamnă că ajutorul de stat a fost acordat ilegal (conform Regulamentului invocat, aprobarea trebuia obţinută ÎNAINTE şi nu după acordarea lui, deci ajutorul va trebui să fie recuperat de la „beneficiari”, adică de la companiile care au aplicat facilitatea, dar care nu au avut şi un beneficiu din asta, că doar sumele nereţinute au fost date angajaţilor… Cât de iresponsabil poţi fi să promovezi o astfel de legislaţie fără să „determini” ÎNAINTE care sunt implicatiile? Cum să îţi asumi să joci la ruleta rusească viitorul întregii industrii?”, a afirmat Biriş.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.