10.10.2019 00.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Paula Gabor, Mihai Paşolea . Titlul emisiunii: Ce modificări ale codului rutier au intrat recent în vigoare? (reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Rolul asociaţiei cazacilor şi obiectivelele sale în România. 05.00 O partidă de pescuit 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 10.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Ionela Toma. 11.00 Ne cheamă Natura cu Ioana Zaharia. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Paula Gabor, Mihai Paşolea . Titlul emisiunii: Ce modificări ale codului rutier au intrat recent în vigoare? (reluare) 14.40 Dezbatere electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 16.00 Teleshopping 16.30 Panoramic Sportiv cu Constantin Demian, invitat: Cosmin Iuhas. Titlul emisiuni: Despre fotbalul sătmărean cu antrenoul Cosmin Iuhas. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Anxeitatea cauze şi tratament. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Comisia Europeană crede că facilităţile din construcţii sunt ajutor de stat

Scris de Vasile Andreica, 25 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

O asociaţie de business a trimis o întrebare Ministerului Finanţelor în legătură cu modul de aplicare a scutirilor prevăzute de OUG 114 pentru sectorul construcţiilor, iar răspunsul autorităţilor este şocant, susţine Gabriel Biriş, specialist în fiscalitate şi fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor, într-o postare pe Facebook.

„Răspunsul dat de MF este, pentru mine, şocant:

«În prezent sunt întreprinse demersurile necesare împreună cu Consiliul Concurenţei şi Comisia Europeană pentru parcurgerea procedurilor prevăzute de OUG 77/2014 privind ajutorul de stat, respectiv pentru determinarea caracterului de ajutor de stat al măsurii privind scutirea de la plata impozitului pe venit pentru angajaţii din sectorul construcţiilor. (…) Subliniem faptul că o măsură de natura ajutorului de stat trebuie să fie conformă cu un regulament european în domeniu».

Cum adică „determinarea caracterului de ajutor de stat”? Păi nu cumva „determinarea” asta trebuia făcută ÎNAINTE de a acorda scutirea? Ce se întâmplă dacă Comisia „determină” că este ajutor de stat? By the way, acum Comisia consideră că este ajutor de stat (şi eu cred acelaşi lucru), iar ai noştri încearcă intens să îi convingă să nu „determine” că este asa…”, a spus Biriş. Răspunsul este simplu, spune el.

„Dacă „determină” că este ajutor de stat, înseamnă că ajutorul de stat a fost acordat ilegal (conform Regulamentului invocat, aprobarea trebuia obţinută ÎNAINTE şi nu după acordarea lui, deci ajutorul va trebui să fie recuperat de la „beneficiari”, adică de la companiile care au aplicat facilitatea, dar care nu au avut şi un beneficiu din asta, că doar sumele nereţinute au fost date angajaţilor… Cât de iresponsabil poţi fi să promovezi o astfel de legislaţie fără să „determini” ÎNAINTE care sunt implicatiile? Cum să îţi asumi să joci la ruleta rusească viitorul întregii industrii?”, a afirmat Biriş.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.