Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Călin Durla, titlul emisiunii: România se află pe locul 3 în Europa la abandonul şcolar (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Sergiu Băbăşan, Ioan Sas, Dan Burulea, titlul emisiunii: Ce şanse are moţiunea PNL? (reluare) 02.33 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Adrian Albu raport la 4.860 de zile 03.42 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.46 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente, titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, atracţie pentru turişti 05.53 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi Lia Deliu, Constantin Demian, titlul emisiunii: Asistenţii medicali şi provocările din sănătatea românească 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Nicolate Balea 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Călin Durla, titlul emisiunii: România se află pe locul 3 în Europa la abandonul şcolar (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.36 Sport, meci de fotbal, FC Olimpia-Dacia Brăila 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Sergiu Băbăşan, Ioan Sas, Dan Burulea, titlul emisiunii: Ce şanse are moţiunea PNL? (reluare) 13.00 Ştiri 13.36 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Vlaicu Popescu, titlul emisiunii: Meserii moderne în învăţământul postliceal al Colegiului Tehnic Unio Traian Vuia 14.30 Teleshopping 14.48 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy, titlul emisiunii: Cetăţenii chemaţi să se implice în săptămâna mobilităţii europene 15.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Laurenţiu Costin, titlul emisiunii: Rostul postului în respectarea poruncilor dumnezeieşti 16.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente, titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, atracţie pentru turişti 17.40 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Cristian Popa, Răzvan Nintaş, titlul emisiunii: Doi antrenori de fotbal în judeţ cu licenţa A 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Marcel Nichita, titlul emisiunii: Ritualuri pentru îngrijirea tenului iarna 22.30 Concert In Memoriam Tavi Bud 23.30 Ştiri

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor a aplicat amenzi în valoare de 57.400 lei pentru nereguli la ştranduri şi unităţile de cazare

Scris de Mihaela Ghiţă, 12 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Satu Mare a afectuat pe tot parcursul lunii august o serie de verificări ce ţin de respectarea prevederilor legale la prestarea serviciilor din incinta ştrandurilor, piscinelor, bazinelor de înot precum şi condiţiile de comercializare în unităţile de alimentaţie publică. De asemenea, au avut loc controale şi pe partea serviciilor din unităţile de cazare şi alimentaţie publică, respectiv hoteluri, restaurante, pensiuni etc. Tematica de control a fost realizată la nivel regional şi a vizat unităţile din mediul urban şi rural.

După cum a precizat comisarul şef adjunct CJPC Satu Mare, Maria Pinter, în perioada citată au fost verificaţi 36 de operatori economici din care 31 au avut abateri soldate cu amenzi în valoare totală de 57.400 de lei, fiind dispuse măsuri de remediere a deficienţelor constatate.

La capitolul ştranduri, bazine de înot s-au constatat abateri la partea de informare. Comisarii CJPC au identificat bazine care nu aveau pe marginea lor informaţii privind adâncimea apei. O altă deficienţă a vizat lipsa informării privind locaţia Punctului de prim ajutor, iar la restaurantele din incintă, listele de meniu nu aveau cuprinse informaţii privind componentele alergene pentru mâncărurile oferite sau acele ingrediente care au fost supuse procesului de decongelare. Nereguli au fost identificate şi la afişarea preţurilor, care de fapt lipseau la produsele spirtoase sau cafea.

Cât despre serviciile oferite consumatorilor pe partea de cazare şi alimentaţie publică, lista deficienţelor cuprinde cinci puncte după cum urmează: lipsă afişare certificat de clasificare la unităţile de cazare turistică; lipsă afişare preţuri/tarife practicate, în sala de primire în unităţile de cazare turistică, lipsa informaţiilor privind ziua hotelieră (când începe şi când i-a sfârşit); lipsă informaţii privind micul dejun dacă este sau nu inclus în preţul cazării, lipsa informaţiilor în listele de meniu privind gramajul porţiilor.

 

 

 

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.