Comerţul ilegal cu animale de companie, subiectul de joi din Parlamentul European | Informaţia Zilei

Comerţul ilegal cu animale de companie, subiectul de joi din Parlamentul European

Scris de Ioana Vladimirescu, 12 februarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Săptămâna aceasta parlamentarii europeni au pe ordinea de zi mai multe subiecte, de la acordul comercial UE-Vietnam, inteligenţa artificială, drepturile femeilor la comerţul ilegal cu animale de companie.

Luni, 10 februarie, deputaţii au prezentat provocările inteligenţei artificiale şi a luării automate de decizii şi măsurile posibile pentru a proteja mai bine consumatorii. Votul este programat pe miercuri. Tot miercuri, Parlamentul European va vota acordurile de comerţ liber şi investiţii dintre UE şi Vietnam, acorduri ce vor elimina practic toate tarifele dintre Vietnam şi UE pe parcursul a zece ani.

Cu o zi înainte, adică marţi, 11 februarie, eurodeputaţii au discutat despre priorităţile Parlamentului pentru strategia UE pentru egalitate de gen 2020-2024. Totodată, au dezbătut priorităţile UE pentru cea de-a 64-a sesiune a Comisiei ONU pentru condiţia femeilor, care va avea loc la New York în martie. Miercuri vor vota o rezoluţie prin care se solicită o strategie UE care să pună capăt mutilării genitale feminine în întreaga lume.

Despre comerţul ilegal cu animale de companie se discută joi, 13 februarie. Pentru a combate traficul cu animale de companie în UE, Parlamentul va vota joi o rezoluţie prin care se solicită un sistem obligatoriu la nivelul UE pentru identificarea şi înregistrarea pisicilor şi a câinilor şi sancţiuni mai dure împotriva celor care furnizează paşapoarte false pentru animale de companie. Deputaţii europeni cer o mai bună protecţie a animalelor şi pedepsirea răufăcătorilor.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517