Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Maskulik Csaba, Kereskenyi Gabor, titlul emisiunii: Podul trei peste Someş, vis sau realitate? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Adrian Cozma, Ciprian Crăciun, Zazula Bela, titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis i-a acceptat pe toţi miniştri propuşi de PSD (reluare) 02.20 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Vasile Fuşle, Attila Felcz, titlul emisiunii: Turneu internaţional de judo la veterani în 21 octombrie 03.05 Digănia la Hodişa 03.35 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat Laura Porcza 04.25 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Arthur Piricsi – raport la 1.940 de zile 05.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Andreea Paul 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Maskulik Csaba, Kereskenyi Gabor, titlul emisiunii: Podul trei peste Someş, vis sau realitate? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 09.36 Religie, cu Mihalea Ghiţă, invitat Alin Toma, titlul emisiunii: Suferinţa şi bioetica 10.38 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Vasile Fuşle, Attila Felcz, titlul emisiunii: Turneu internaţional de judo la veterani în 21 octombrie 11.15 Teleshopping 11.30 Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Satu Mare 11.38 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Adrian Cozma, Ciprian Crăciun, Zazula Bela, titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis i-a acceptat pe toţi miniştri propuşi de PSD (reluare) 13.00 Ştiri 13.33 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Arthur Piricsi – raport la 1.940 de zile 14.34 Teleshopping 15.02 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Putere economică în creştere la Medieşu Aurit 16.06 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Vasa Nicolin 17.00 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Viorel Solschi, titlul emisiunii: Centrul de excelenţă, şcoală a perfomanţei 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu 21.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Anca Roxana Kaitar, titlul emisiunii: Activităţi ecologice la Liceul Ham Janos 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat Elena Popa 23.30 Ştiri

Colegiul Medicilor a lansat campania „Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet!”

Scris de Mihaela Ghiţă, 16 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Colegiul Medicilor a lansat campania "Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet!"

Colegiul Medicilor a lansat campania „Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet!”

Colegiul Medicilor din România a lansat săptămâna trecutăcampania „Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet”. Colegiul a precizat că această campanie are ca scop informarea şi conştientizarea populaţiei asupra riscurilor la care se expune atunci când internetul ia locul medicului.

Potrivit CMR, pacienţii care mai întâi apelează la sisteme neconvenţionale riscă întârzirea unui diagnostic corect sau ratarea acestuia şi ajung la medic într-o etapă avansată a bolii, fapt care poate reduce semnificativ şansa de vindecare şi pentru care nimeni nu poate fi tras la răspundere.

„Cercetarea ştiinţifică se face pe loturi de mii de oameni. Reţelele de socializare au milioane de utilizatori. Nu pot fi terapii valabile nici măcar pentru doi oameni, fie ei şi gemeni. Nu există boală, există bolnavi. Aceeaşi boală diferă ca exprimare, ca evoluţie, ca posibilităţi terapeutice, ca resurse de vindecare de la un om la altul, de la un frate geamăn la un frate geamăn. Nu tot ceea ce este îngăduit ne este şi de folos. Să alegem ceea ce ne este de folos atunci când este vorba despre sănătate noastră, sfatul medicului”, explică preşedintele CMR, dr. Gheorghe Borcean.

Campania se doreşte a fi utilă în egală măsură şi pentru pacienţi, dar şi pentru medici. În opinia conducerii CMR, medicii ar putea să-şi pună problema asupra cauzelor care au dus la situaţia de faţă şi la pericolele din viitor. Iniţiatorii campaniei recomandă pacienţilor să meargă la medic pentru orice problemă de sănătate, să aibă încredere în medicul curant, să urmeze sfaturile şi indicaţiile medicale şi nu în ultimul rând să nu întârzie prezenţa la medic prin apelarea la diverse mijloace alternative.

CMR arată că mijloacele terapeutice neconvenţionale nu oferă nici garanţia formării academice a celor care oferă astfel de servicii, nici garanţii juridice pentru cel care le primeşte spre deosebire de sistemul medical, care este supus legislaţiei în vigoare, unde personalul din sănătate răspunde pentru faptele sale – penal, civil, disciplinar, administrativ.

„Medicii din România se simt şi sunt responsabili de securitatea sanitară a cetăţenilor, a pacienţilor. Chiar dacă noi, CMR nu avem astăzi o cercetare statistică (profesionistă sau nu) asupra acestui subiect, ştim cu toţii din practica de zi cu zi că avem tot mai mulţi şi tot mai adesea pacienţi care doresc să îşi ia informaţii, diagnostice şi terapeutice din medii neconvenţionale, în speţă internetul şi reţelele de socializare, dar nu exclusiv”, a mai arătat preşedintele Colegiului Medicilor din România, dr. Gheorghe Borcean.

 

 

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
  1. gfjrr a spus: 21 august 2017, ora 17:33

    Urmeaza campania „Baga boala – scoate banu`”

  2. românca din satu mare a spus: 16 august 2017, ora 16:02

    Netul îţi oferă multe informaţii utile pe care nu le primeşti de la medici din lipsă de timp (nu a pacientului ci a medicului). Deci lăsaţi aceste informaţii să fie publicate pe net pt,că sunt de mare ajutor.

  3. andrei a spus: 16 august 2017, ora 13:49

    Buna . Pe cand campania ” STOP DIAGNOSTIC RADIO SI TV „

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.