Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Cum îi sprijina pe agenţii economici Expo Fabricat în Satu Mare? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Ştefan Ressler, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Legile justiţiei,adoptate de camera deputaţilor. (reluare) 02.30 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiunii: învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian Vuia. 03.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda – rapor la 1.380 de zile . 04.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Iuliu Huszti. Titlul emisiunii: Porci de mangaliţa. 05.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Cum îi sprijina pe agenţii economici Expo Fabricat în Satu Mare? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Elena Blit. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Papellas Istvan. Titlul emisiunii: A fost sfinţită orga bisericii Sfânta Familie. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Ştefan Ressler, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Legile justiţiei,adoptate de camera deputaţilor. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Iuliu Huszti. Titlul emisiunii: Porci de mangaliţa. 14.30 Teleshopping 14.45 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marta Bzduch .Titlul emisiuni: Obezitatea se plăteşte cu sănătatea. 15.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Cristi Tarţa. 16.35 Portret de artist – vasile Canioşi Mestesanu. 17.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai.Titlul emisiunii: Jucătorii de la LPS Satu Mare au inceput sezonul de primăvară. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Ştiri

Colegiul Medicilor a lansat campania „Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet!”

Scris de Mihaela Ghiţă, 16 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Colegiul Medicilor a lansat campania "Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet!"

Colegiul Medicilor a lansat campania „Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet!”

Colegiul Medicilor din România a lansat săptămâna trecutăcampania „Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet”. Colegiul a precizat că această campanie are ca scop informarea şi conştientizarea populaţiei asupra riscurilor la care se expune atunci când internetul ia locul medicului.

Potrivit CMR, pacienţii care mai întâi apelează la sisteme neconvenţionale riscă întârzirea unui diagnostic corect sau ratarea acestuia şi ajung la medic într-o etapă avansată a bolii, fapt care poate reduce semnificativ şansa de vindecare şi pentru care nimeni nu poate fi tras la răspundere.

„Cercetarea ştiinţifică se face pe loturi de mii de oameni. Reţelele de socializare au milioane de utilizatori. Nu pot fi terapii valabile nici măcar pentru doi oameni, fie ei şi gemeni. Nu există boală, există bolnavi. Aceeaşi boală diferă ca exprimare, ca evoluţie, ca posibilităţi terapeutice, ca resurse de vindecare de la un om la altul, de la un frate geamăn la un frate geamăn. Nu tot ceea ce este îngăduit ne este şi de folos. Să alegem ceea ce ne este de folos atunci când este vorba despre sănătate noastră, sfatul medicului”, explică preşedintele CMR, dr. Gheorghe Borcean.

Campania se doreşte a fi utilă în egală măsură şi pentru pacienţi, dar şi pentru medici. În opinia conducerii CMR, medicii ar putea să-şi pună problema asupra cauzelor care au dus la situaţia de faţă şi la pericolele din viitor. Iniţiatorii campaniei recomandă pacienţilor să meargă la medic pentru orice problemă de sănătate, să aibă încredere în medicul curant, să urmeze sfaturile şi indicaţiile medicale şi nu în ultimul rând să nu întârzie prezenţa la medic prin apelarea la diverse mijloace alternative.

CMR arată că mijloacele terapeutice neconvenţionale nu oferă nici garanţia formării academice a celor care oferă astfel de servicii, nici garanţii juridice pentru cel care le primeşte spre deosebire de sistemul medical, care este supus legislaţiei în vigoare, unde personalul din sănătate răspunde pentru faptele sale – penal, civil, disciplinar, administrativ.

„Medicii din România se simt şi sunt responsabili de securitatea sanitară a cetăţenilor, a pacienţilor. Chiar dacă noi, CMR nu avem astăzi o cercetare statistică (profesionistă sau nu) asupra acestui subiect, ştim cu toţii din practica de zi cu zi că avem tot mai mulţi şi tot mai adesea pacienţi care doresc să îşi ia informaţii, diagnostice şi terapeutice din medii neconvenţionale, în speţă internetul şi reţelele de socializare, dar nu exclusiv”, a mai arătat preşedintele Colegiului Medicilor din România, dr. Gheorghe Borcean.

 

 

Abonează-te acum Online!
  1. gfjrr a spus: 21 august 2017, ora 17:33

    Urmeaza campania „Baga boala – scoate banu`”

  2. românca din satu mare a spus: 16 august 2017, ora 16:02

    Netul îţi oferă multe informaţii utile pe care nu le primeşti de la medici din lipsă de timp (nu a pacientului ci a medicului). Deci lăsaţi aceste informaţii să fie publicate pe net pt,că sunt de mare ajutor.

  3. andrei a spus: 16 august 2017, ora 13:49

    Buna . Pe cand campania ” STOP DIAGNOSTIC RADIO SI TV „

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.