Image 1
Image 2

Colegiul Economic Gheorghe Dragoş” organizează Târgul Regional al Firmelor de Exerciţiu

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

elevi-economicÎn perioada 29-30 martie 2016, Colegiul Economic Gheorghe Dragoş” Satu Mare, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, va organiza a doua ediţie a Târgului Regional al Firmelor de Exerciţiu „Un pas spre carieră”.

Evenimentul este găzduit la Casa de Cultură a Sindicatelor Satu Mare, deschiderea oficială a târgului urmând a avea loc miercuri, 30 martie, începând cu ora 10.

Participă firme din nouă judeţe şi din Republica Moldova

La a doua ediţie a Târgului s-au înscris 58 de firme de exerciţiu (cu participare directă 27 şi indirectă 31) din ţară şi Republica Moldova. 56 de firme de exerciţiu sunt din judeţele: Satu Mare, Bihor, Maramureş, Sălaj, Prahova, Bistriţa Năsăud, Vâlcea, Galaţi şi Sibiu, iar două firme de exerciţiu sunt din Republica Moldova. Târgul, organizat sub forma unui concurs, este structurat pe 10 secţiuni: cel mai bun stand, cel mai bun catalog, cea mai bună prezentare PPT, cel mai bun negociator, cel mai bun spot publicitar, cele mai bune materiale promoţionale, cele mai multe tranzacţii, cea mai bună pagină web, cea mai reprezentativă mascotă, cea mai buna firmă participantă.

Evaluarea calităţii

Instrumentul cel mai important al calităţii pentru firmele de exerciţiu este Evaluarea „Marca de Calitate”, evaluare organizată anual pentru firmele de exerciţiu din reţeaua naţională şi care se finalizează cu obţinerea de certificatelor Marca de Calitate nivel de bază şi nivel avansat.
De remarcat este faptul ca în iunie 2014, Colegiul Economic ”Gheorghe Dragoş” Satu Mare a obţinut Certificatul Marca de Calitate nivel avansat, cu Firma de Exerciţiu „VIN LA TINE” SRL, care-i conferă dreptul de a organiza târg regional doi ani consecutiv.

Virtuţile firmei de exerciţiu

Firma de exerciţiu reprezintă o metodă interactivă de învăţare pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, o concepţie modernă de integrare şi aplicare interdisciplinară a cunoştinţelor, o abordare a procesului de predare-învăţare care asigură condiţii pentru probarea şi aprofundarea practică a competenţelor dobândite de elevi în pregătirea profesională.
Obiectivul general al învăţării prin firma de exerciţiu îl reprezintă dezvoltarea spiritului antreprenorial, prin familiarizarea elevilor cu activităţile specifice unei firme reale, simularea operaţiunilor şi proceselor economice specifice mediului real de afaceri, perfecţionarea limbajului de afaceri, dezvoltarea de competenţe şi atitudini necesare unui întreprinzător dinamic: creativitate, gândire critică, rezolvarea de probleme, luare de decizii, asumarea responsabilităţii, lucru în echipă, iniţiativă, perseverenţă, autoorganizare şi autoevaluare a resurselor individuale, flexibilitate.
Prin utilizarea metodei firma de exerciţiu, se facilitează trecerea absolvenţilor din învăţământul profesional şi tehnic de la şcoală la viaţa activă.
Informaţiile ne-au fost furnizate de catedra de discipline economice din cadrul Colegiului Economic „Gheorghe Dragoş” Satu Mare.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with