Col. (r) Voicu Şichet prezintă istoricul Revistei Eroii Neamului la Informaţia TV | Informaţia Zilei

Col. (r) Voicu Şichet prezintă istoricul Revistei Eroii Neamului la Informaţia TV

Scris de Mihai Sălceanu, 02 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Col. (r) Voicu Şichet, redactor coordonator al Revistei Eroii Neamului, vicepreşedinte al filialei judeţene Satu Mare a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”, preşedinte al Sucursalei Satu Mare a Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din SRI şi membru al Consiliului Parohial „Adormirea Maicii Domnului”, este invitatul emisiunii „În Slujba Comunităţii” de duminică, 3 noiembrie, transmisă de la orele 13.00 şi 20.00 la Informaţia TV.

În cadrul emisiunii Voicu Şichet realizează un scurt istori al Revistei Eroii Neamului care împlineşte 10 ani de apariţii neîntrerupte. Practic, primul număr al revistei a apărut în 1996, dar de atunci până în 2008 nu s-a mai ocupat nimeni de editarea ei. În 2008 activitatea a fost reluată, iar revista a ajuns acum la numărul 40. Momentul va fi marcat printr-o serie de evenimente care vor avea loc luni, 4 noiembrie.

De la ora 16.30 va avea loc un moment comemorativ la Statuia Eroului Necunoscut din centrul municipiului iar de la ora 17.00, la Teatrul de Nord are loc simpozionul ştiinţific „Eroii Neamului – 10 ani”. Vor ţine prelegeri părintele dr. Constantin Necula de la Sibiu, conferenţiar universitar, şi conf. univ. dr. Ion Cârje, din Cluj Napoca. Moderator al evenimentului va fi dr. Daniela Bălu, director adjunct al Muzeului Judeţean Satu Mare. Intenţia organizatorilor este de a fi gazdele unui moment de istorie şi spiritualitate românească aparte, demn de faptele înaintaşilor pe care le omagiază revista număr de număr. Menţionăm că părintele Constantin Necula va susţine prelegeri şi duminică, de la ora 18.00, la Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena de la Cap Pod Golescu şi luni, 4 noiembrie, de la ora 12.00, la Catedrala Adormirea Maicii Domnului. Marţi, o parte din invitaţii din ţară, colaboratori ai revistei, vor face vizite la mai multe obiective din judeţ. Simpozionul face parte dintr-un proiect cofinanţat de Consiliul Judeţean Satu Mare, în conformitate cu Legea 350/2005.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517