Image 1
Image 2

Cocktailul pasiunii

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

O bucată de circa 2 – 2,5 cm de ghimbir proaspăt, o linguriţă de zahăr vanilat (dacă se poate pudră), 20 ml suc de lămâie proaspăt stors, 20 ml de pireu de maracuja (fructul pasiunii), un sfert de banană, 20 ml de vodcă simplă sau de vanilie, circa 150-200 ml şampanie albă, dulce, gheaţă.

Mod de preparare:

Se pregăteşte pireul din fructul pasiunii şi din banană, fiecare separat, la banane se adaugă zeama de lămâie şi apoi se poate amesteca. Ghimbirul se răzuieşte foarte fin, apoi se pisează cu zahărul. Se adaugă pireul de fructe şi se amestecă până la omogenizare. Se adaugă vodca şi gheaţa, se toarnă totul într-un shaker şi se agită energic. Se strecoară într-un pahar răcit în prealabil şi se completează cu şampanie. Se poate orna cu coajă de portocală, felii de portocale sau de lămâie, cu frunze de mentă sau cu orice alte fructe proaspete care conferă băuturii un aspect cât mai apetisant.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Bratkartoffeln (cartofi prăjiți germani)

Bratkartoffeln este un alt cuvânt pentru cartofii prăjiți germani. Acest fel de mâncare tradițional german are multe variații, unele rețete includ ceapă și ardei, în timp ce altele necesită prăjirea în ulei. În rețeta mea, vom prăji felii de cartofi și bacon până când devin perfect aurii și devin crocanți, completând totul cu un sos de oțet de mere.
Trucul acestui fel de mâncare este să-i tăiați în felii mici, astfel încât să nu dureze prea mult să se prăjească. Cuburi sau feliile subțiri, vor deveni crocante în grăsimea de slănină și vor absorbi sosul din tigaie, încărcându-se cu aromă.