Cocktailul pasiunii

Ingrediente:

O bucată de circa 2 – 2,5 cm de ghimbir proaspăt, o linguriţă de zahăr vanilat (dacă se poate pudră), 20 ml suc de lămâie proaspăt stors, 20 ml de pireu de maracuja (fructul pasiunii), un sfert de banană, 20 ml de vodcă simplă sau de vanilie, circa 150-200 ml şampanie albă, dulce, gheaţă.

Mod de preparare:

Se pregăteşte pireul din fructul pasiunii şi din banană, fiecare separat, la banane se adaugă zeama de lămâie şi apoi se poate amesteca. Ghimbirul se răzuieşte foarte fin, apoi se pisează cu zahărul. Se adaugă pireul de fructe şi se amestecă până la omogenizare. Se adaugă vodca şi gheaţa, se toarnă totul într-un shaker şi se agită energic. Se strecoară într-un pahar răcit în prealabil şi se completează cu şampanie. Se poate orna cu coajă de portocală, felii de portocale sau de lămâie, cu frunze de mentă sau cu orice alte fructe proaspete care conferă băuturii un aspect cât mai apetisant.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517