Image 1
Image 2

Cocktail de mere și lime

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Un fruct lime (calculat pentru fiecare porție de aproximativ 400 ml), 2 linguri de zahăr (sau de miere), 4 mere, câteva cristale de sare de lămâie, gheață (cuburi sau pulbere), felii de lămâie, frunze de mentă, sau batoane de scorțișoare pentru ornat.

Mod de preparare:

Merele se curăță, se spală și se storc cu storcătorul de fructe. Se adaugă sarea de lămâie și puțină apă, pentru a păstra culoarea sucului cât mai plăcută. Pentru prepararea coctailului lime-ul de spală bine și se taie în 8 bucăți, sau se feliază. Se pune peste ele îndulcitorul (zahărul sau mierea) și se lasă așa circa o oră, după care lime-ul se stoarce bine, fie cu o lingură, sau cu o furculiță, fără să se scoată bucățile de fructe din vas. Se adaugă gheața și se umple paharul cu suc de mere. Dacă doriți să preparați un cocktail cu alcool, se va folosi o cantitate mai mică de suc de mere, aceasta înlocuindu-se cu 40 ml vodcă și 20 ml rom. Se poate decora cu felii de lămâie, frunze de mentă, sau eventual batoane de scorțișoare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Cartofi roșii la grătar

Rețeta noastră de cartofi roșii la grătar este simplă, accesibilă și plină de arome. Usturoiul picant, pudra de chili afumat, ardeiul roșu iute și rozmarinul aromat fac echipă bună pentru a transformă comunii cartofii roșii în comori nebunești de savoare. Cartofii la grătar sunt ușor de făcut, extraordinar de aromați și incredibil de versatili. Ne place să facem aceste frigărui de cartofi delicioși oricând aprindem grătarul. Indiferent dacă facem burgeri la grătar , coastă la grătar sau somon cu ananas la grătar , cartofii roșii la grătar par să se asorteze întotdeauna perfect.