Image 1
Image 2

Cocă simplă de orez

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

200 g orez, 1 l lapte, 100 ml apă, 6 ouă, 100 g de unt, coaja rasă de la o lămâie, un vârf de cuțit de sare, 200 g zahăr pudră, eventual câteva bucățele de fructe, gem sau topping pentru ornat.

Mod de preparare:

Laptele, cu apa, sarea și orezul se pune la fiert, până când orezul se înmoaie și lichidul scade complet. Se ia de pe foc, iar după 5-7 minute se adaugă untul și coaja de lămâie, precum și bucățelele de fructe, dacă se folosesc. Se răcește amestecând. Gălbenușul celor 6 ouă se freacă cu zahărul pudră și cu zahărul vanilat, iar albușul se bate spumă tare. Orezul, după ce s-a răcit se amestecă cu gălbenușul, apoi cu spuma de albuș, cu grijă, ca pasta să rămână pufoasă. Se toarnă într-o tavă termorezistentă, unsă în prealabil cu unt și presărată cu un strat fin de făină, se pune în cuptorul preîncălzit și se coace circa 30 minute. După răcire se poate presăra cu zahăr pudră. Se servește cu gem de caise, de căpșuni, de afine, cu sirop, sau cu frișcă și scorțișoare pudră.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

REȚETE RUSEȘTI

Carne de vită rusească Stroganoff

Datează de la mijlocul secolului al XIX-lea și poartă numele unui membru al familiei Stroganov, care erau un grup de negustori și proprietari ruși de mare succes: cei mai bogați oameni de afaceri din Rusia țaristă.

Pate de pește cu ceapă verde

APERITIVE

Pate de pește cu ceapă verde

Această pastă de pește este perfectă pentru a fi servită pe pâine prăjită sau ca umplutură pentru sandvișuri. Ușor de preparat și delicioasă, reprezintă o opțiune excelentă pentru un mic dejun sățios sau un aperitiv rapid pentru oaspeți.