Cocă simplă de orez | Informaţia Zilei

Cocă simplă de orez

Scris de I. Z., 12 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente:

200 g orez, 1 l lapte, 100 ml apă, 6 ouă, 100 g de unt, coaja rasă de la o lămâie, un vârf de cuţit de sare, 200 g zahăr pudră, eventual câteva bucăţele de fructe, gem sau topping pentru ornat.

Mod de preparare:

Laptele, cu apa, sarea şi orezul se pune la fiert, până când orezul se înmoaie şi lichidul scade complet. Se ia de pe foc, iar după 5-7 minute se adaugă untul şi coaja de lămâie, precum şi bucăţelele de fructe, dacă se folosesc. Se răceşte amestecând. Gălbenuşul celor 6 ouă se freacă cu zahărul pudră şi cu zahărul vanilat, iar albuşul se bate spumă tare. Orezul, după ce s-a răcit se amestecă cu gălbenuşul, apoi cu spuma de albuş, cu grijă, ca pasta să rămână pufoasă. Se toarnă într-o tavă termorezistentă, unsă în prealabil cu unt şi presărată cu un strat fin de făină, se pune în cuptorul preîncălzit şi se coace circa 30 minute. După răcire se poate presăra cu zahăr pudră. Se serveşte cu gem de caise, de căpşuni, de afine, cu sirop, sau cu frişcă şi scorţişoare pudră.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517