Ingrediente:
200 g orez, 1 l lapte, 100 ml apă, 6 ouă, 100 g de unt, coaja rasă de la o lămâie, un vârf de cuțit de sare, 200 g zahăr pudră, eventual câteva bucățele de fructe, gem sau topping pentru ornat.
Mod de preparare:
Laptele, cu apa, sarea și orezul se pune la fiert, până când orezul se înmoaie și lichidul scade complet. Se ia de pe foc, iar după 5-7 minute se adaugă untul și coaja de lămâie, precum și bucățelele de fructe, dacă se folosesc. Se răcește amestecând. Gălbenușul celor 6 ouă se freacă cu zahărul pudră și cu zahărul vanilat, iar albușul se bate spumă tare. Orezul, după ce s-a răcit se amestecă cu gălbenușul, apoi cu spuma de albuș, cu grijă, ca pasta să rămână pufoasă. Se toarnă într-o tavă termorezistentă, unsă în prealabil cu unt și presărată cu un strat fin de făină, se pune în cuptorul preîncălzit și se coace circa 30 minute. După răcire se poate presăra cu zahăr pudră. Se servește cu gem de caise, de căpșuni, de afine, cu sirop, sau cu frișcă și scorțișoare pudră.
Fii primul care comentează